Synonymer till bråkmakare

Dela ordet bråkmakare med dina vänner på:

Vad betyder bråkmakare?

  1. person som gärna sätter i gång bråk || -n; pl. =, best. pl. -arna

Hur används ordet bråkmakare?

 1. Men det är som bråkmakare han har nått sina största framgångar.
 2. Han antyder som många av demonstranterna TT talat med att de initieras av professionella bråkmakare i maskopi med polisen och myndigheterna.
 3. Förklaringen: å ena sidan ledde nödvändiga förändringar till genuina funderingar kring självbilden; å andra sidan finns en oro att uppfattas som bråkmakare när allt går geschwint.
 4. Lagen finns i England och är rätt enkel: när det är match måste avstängda bråkmakare samtidigt anmäla sig på en polisstation i en annan stad.
 5. Tanken är att med hjälp av registrets foton hindra kända bråkmakare från att komma in på de arenor där Djurgården spelar.
 6. Efter vårens skandalscener i svensk fotboll har kraven från klubbhåll på att kunna registrera bråkmakare förnyats.
 7. Potentiella bråkmakare kan med stöd av dessa speciella befogenheter för polisen gripas och hållas i fängsligt förvar i tolv timmar; normalt gäller en sextimmarsgräns.
 8. För dagens unga är det ett skällsord för naiva bråkmakare som strävar efter omöjliga mål istället för att tänka på sin egen karriär.
 9. En notorisk bråkmakare betalar lika mycket för sin biljett som andra.
 10. Det kan ju faktiskt vara så att bråkmakare som gång på gång svärtar ner klubbskölden skrämmer bort skötsamma supportrar från matcherna.
 11. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
Mina sökningar
Nästkommande ord
Rensa mina sökord!