Synonymer till eftersträva

Nyhet! Kolla in våra exempelmeningar längre ner på sidan, klicka här.

Synonymer till eftersträva

Ur Synonymordboken

Vad betyder eftersträva?

Hur används ordet eftersträva?

 1. Cheferna vid Polisenhet Nordost har velat eftersträva en demokratisk ledarstil genom att bredda inflytandet för vanliga poliser och visa respekt för deras praktiska förnuft.
 2. Sanningskravet är nämligen inte bara något som angår oss läsare utan lika mycket den som skriver: han eller hon måste eftersträva sanningen om sin huvudperson.
 3. Vi delar hans omsorg med jordbruket och dess arbetstillfällen och gläds åt att han vill eftersträva mer klimatvänlig livsmedelsproduktion.
 4. Vi ska eftersträva ett system där mandatfördelningen i så hög utsträckning som möjligt speglar vilken andel av rösterna respektive parti har fått.
 5. Noll procents arbetslöshet är inget att eftersträva eftersom det då inte skulle finnas några jobb att söka.
 6. Om det är det senare Tobisson är ute efter bör han snarare eftersträva en partisammanslagning.
 7. Socialdemokraterna har dessutom fördelen att när som helst kunna bryta samarbetet och eftersträva en koalition med De gröna och vänsterpartiet Die Linke.
 8. Den seriösa diskussion som debattörerna säger sig eftersträva kräver svar på dessa frågor.
 9. Självklart ska reglerna för handeln inom EU eftersträva rättvisa för alla producenter.
 10. Trots att statsminister Fredrik Reinfeldt i sin regeringsförklaring sade sig eftersträva breda lösningar i riksdagen och talade om att löpande föra diskussioner med främst Miljöpartiet har inga samtal förts om de förändrade reglerna i sjukförsäkringen.
 11. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. Upptäcker du ett fel får du gärna mejla oss.
Dela ordet eftersträva med dina vänner på:
Var med och bygg upp synonymordboken. Är bakgrund synonymt med  ursprung ?

Mina sökningar
Nästkommande ord
Rensa mina sökord!