Synonymer till ovidkommande

Nyhet! Kolla in våra exempelmeningar längre ner på sidan, klicka här.

Synonymer till ovidkommande

obehörig, främmande, irrelevant, oväsentligMotsatsord (Användarnas bidrag)
relevant
Ur Synonymordboken

Vad betyder ovidkommande?

  1. som inte har med saken att göra, oväsentlig; främmande

Hur används ordet ovidkommande?

 1. Den dimensionen är varken ovidkommande eller konstig att ta upp i en diskussion om näthat.
 2. Dessa författare förkastade den traditionella romanens rekvisita och ersatte den med minutiösa och för många helt meningslösa och långrandiga beskrivningar av vad som kunde tyckas vara helt ovidkommande detaljer.
 3. De anser att systemet på grund av nämndemännens okunskap hotar rättssäkerheten genom att ovidkommande synpunkter tillåts influera domsluten.
 4. Mycket energi går förlorad när man blir avbruten av ovidkommande ljud.
 5. Det är mycket möjligt att Mladic vill väcka en diskussion om vem som bär skulden för konflikten i före detta Jugoslavien vilket försvaret ska ha rätt att göra i sin slutplädering men det är helt ovidkommande i andra delar av rättegången.
 6. Man kan också lära sig att lyfta blicken bort från relativt ovidkommande detaljer och reflektera över vad som egentligen är viktigast för att en text ska kännas riktigt läsvärd.
 7. För att klara tillväxt och global konkurrens vill vi ha bästa möjliga personal och inte tvingas ställa nya krav om ovidkommande saker.
 8. Intervjuaren ställer en specifik fråga till politikern och får tillbaka ett tomt leende och en totalt ovidkommande salespitch för partiet.
 9. Accepterar en riksdagsledamot en förmån av ett företag kan det skada förtroendet för riksdagen också om ledamoten inte tar några ovidkommande hänsyn i sitt beslutsfattande eller opinionsbildning.
 10. Dessutom en massa nitiska paragrafryttare som bara anmärker på ovidkommande detaljer.
 11. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. Upptäcker du ett fel får du gärna mejla oss.
Dela ordet ovidkommande med dina vänner på:
Var med och bygg upp synonymordboken. Är fuska synonymt med  vilseleda ?

Mina sökningar
Nästkommande ord
Rensa mina sökord!