Synonymer till skapa

Synonymer till skapa

Ur Synonymordboken
Dela ordet skapa med dina vänner på:

Vad betyder skapa?

  1. frambringa (ur intet), forma, ge upphov till, ge liv (åt); han var inte skapt för att ... passade inte alls för att..; då vill jag vara skapt som en nors (uttryck(et) för starkt tvivel) det tror jag inte alls på || -de; perf. part. äv. skapt

Hur används ordet skapa?

 1. Det är dags att gå från ord till handling när det gäller kommunala särkrav som fördyrar byggandet och samtidigt skapa ett modernt regelverk för överklaganden.
 2. För att vi ska kunna hantera dessa på ett bättre sätt måste näringsliv och det offentliga skapa en bättre dialog i krishanteringsfrågor där den offentliga sidan måste vara betydligt klarare i sin rolltolkning och styrning.
 3. Den kyrka jag är uppvuxen i har det sociala patoset att skapa kontakter med människor.
 4. Tänk att skapa ett tidrapporteringssystem som människor faktiskt tycker är okej att använda?
 5. Desto svårare hade laget det med passningsspelet och att skapa chanser.
 6. Att arbetsgivare egentligen inte skulle veta vad de efterfrågar eller att det är deras eget ansvar att skapa det faller på sin egen orimlighet.
 7. Målet med rekonstruktionen är att skapa förutsättningar för att göra gruvan lönsam och att hitta en köpare eller samarbetspartner.
 8. Att just guldhandeln har drabbats så hårt beror på att här finns stora värden samtidigt som det är särskilt svårt att skapa säkra system.
 9. Det finns ingen möjlighet att skapa ett urval som både hinner betas av och kan motiveras utifrån kvalitet och relevans.
 10. Manic pixie dream girl har blivit en av få roller en ung identitetssökande kvinna har att välja på när hon försöker skapa sitt liv.
 11. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
Mina sökningar
Rensa mina sökord!