Synonymer till upprinnelse

Nyhet! Kolla in våra exempelmeningar längre ner på sidan, klicka här.

Synonymer till upprinnelse

Ur Synonymordboken

Vad betyder upprinnelse?

Hur används ordet upprinnelse?

 1. Enligt Sellbom har händelsen sin upprinnelse i de ligor som reser med bland annat Eckerölinjen för att köpa snus och som ofta upplevs som störande av andra gäster på bussen.
 2. Dramat hade sin upprinnelse i ett bråk mellan två personer som startade i ett bibliotek.
 3. Den politiska turbulensen har sin upprinnelse i den svångremspolitik som landet driver för att sanera sina statsfinanser.
 4. Den nuvarande konflikten har sin upprinnelse i de cementblock som för en tid sedan sänktes ned i fiskevatten utanför klippan.
 5. Ett tjugotal personer var inblandade i bråket vars upprinnelse är oklart för polisen.
 6. Allt har sin upprinnelse i att Minnesotas demokratiske guvernör Mark Dayton och de republikanska politikerna inte lyckas lösa sin budgettvist innan det nya räkenskapsåret inleddes i förra veckan.
 7. När Sven Hagströmer i augusti i fjol konfronterades med SvD Näringslivs uppgift om att även hans nye vd varit delaktig i HQ Bank under krisens upprinnelse blev han påtagligt förvånad.
 8. Australiern Lleyton Hewitt har vid flera tillfällen hamnat i onåd hos åskådarna och allt hade sin upprinnelse i en incident för åtta år sedan då han i en match mot hemmafavoriten James Blake fällde vad som uppfattades som en rasistisk kommentar.
 9. Blodbadet ska ha haft sin upprinnelse i ett bråk om misstänkt boskapsstöld för några veckor sedan.
 10. Indierna var mest angelägna om att diskutera fortsatta terrorhot med upprinnelse i Pakistan.
 11. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. Upptäcker du ett fel får du gärna mejla oss.
Dela ordet upprinnelse med dina vänner på:
Mina sökningar
Nästkommande ord
Rensa mina sökord!