Synonymer till verklig

Nyhet! Kolla in våra exempelmeningar längre ner på sidan, klicka här.

Synonymer till verklig

Ur Synonymordboken

Vad betyder verklig?

  1. som existerar, inte påhittad: boken skildrar en verklig händelse; sann, äkta: den verkliga orsaken, en verklig blomma (inte konstgjord); förstärkande en verklig vän || -t; -are

Hur används ordet verklig?

 1. Bristen på artikulation i protesterna riskerar också att leda till att den nuvarande krisen inte utmynnar i någon verklig utveckling.
 2. Där har du kärnan i rocken: den rymmer en verklig fara.
 3. Superserien i amerikansk fotboll är den här säsongen en verklig attraktion rikare.
 4. Det hävdas att vi får verklig spänning rakt in i våra hem.
 5. Å det skarpaste skulle Kierkegaard ha kritiserat hur talet om tolerans och mångfald dolde en avsaknad av verklig förståelse av andra än den egna livsåskådningen.
 6. Det är en väg framåt som ger våra kommande generationer ett liv fullt av möjligheter och en verklig chans att kunna påverka sin egen närmiljö.
 7. Harry Potter kan ännu så länge känna sig ohotad men forskarna kommer trots allt sakta men säkert allt närmare en verklig osynlighetsmantel.
 8. Välutbildade lärare som har verklig möjlighet att se varje elev och som har samhällets förtroende att utbilda framtida generationer är grunden.
 9. Restaurangscenen i Stockholm är den viktigaste i Sverige och ett prestigefullt pris är en verklig morot för varje ambitiös krögare och kock.
 10. Huruvida detta motsvaras av en verklig ökning av förgiftningarna är ännu inte klarlagt.
 11. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. Upptäcker du ett fel får du gärna mejla oss.
Dela ordet verklig med dina vänner på:
Var med och bygg upp synonymordboken. Är Kvick synonymt med  snabb ?

Mina sökningar
Rensa mina sökord!