Lexikon för svenska synonymer

/34854081/HBSynonymerPanorama
/34854081/HBSynonymerMobilTop

För förslag, felanmälan eller generella frågor, kontakta oss på:

synonymerse@gmail.com

Synonymer.se kan liknas vid en sökmotortjänst för svenska synonymer. För närvarande innehåller vår svenska databas cirka 95 000 uppslagsord. Dessutom innehåller den ca. 1 000 motsatsord (antonymer).Grunden för Synonymer.se är Göran Walters synonymordbok, en bok som blivit mycket populär bland korsordslösare, studenter, journalister och författare, för att nämna några.I vissa fall använder Synonymer.se Folkets synonymlexikon Synlex, som då visas som användarbidrag. Copyright Viggo Kann KTH 2009.I vissa fall använder Synonymer.se utdrag ur SALDOI de engelska ordböckerna används i vissa fall Wordnet av Princeton University.Göran Walters synonymordbok har legat till grund för Bonniers Synonymordbok såväl som till Microsoft Word's synonymfunktionalitet och betraktas allmänt som den mest kompletta synonymsamlingen i Sverige idag. I icke-svenska ordböckerna är det möjligt att söka efter ord som innehåller följande tecken (´~ ^) både med och utan dessa tecken. För att få fram den korrekta stavningen måste man följa det ord som föreslås automatiskt i sökrutan när man börjar skriva.

Synonymer.se ägs av Sinovum Media

Enligt lagen om elektronisk information måste vi meddela om att denna webbplats innehåller cookies för att samla in statistik om besökarna och att du kan neka oss dessa genom inställningarna i din webbläsare.

Vi samarbetar med ett eller flera tredjeparts annonsnätverk som levererar reklam till denna webbplats. Dessa annonsnätverk kan använda sig av cookies för att sammanställa profiler utifrån användarbeteenden. Informationen används för att visa ett urval av annonser som i högre utsträckning överrensstämmer med dina intressen. Informationen kan inte användas för att identifiera dig som användare och är helt anonym. Om du inte vill att sådan information sparas kan du följa instruktionerna här:

http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp

/34854081/HBSynonymerMPU1