Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet abstrahering?

 1. Genom en sådan abstrahering skulle intimitet som teoretiskt begrepp fånga betydelsen av intimitet som socialt fenomen eller social kvalitet.

  Den teoretiska betydelsen av intimitet är emellertid också beroende av denna rörelse då den uppnås genom en abstrahering från det empiriska fältet där specifika empiriska omständigheter lämnas därhän.

  Här avhandlas övergången från skriftlig till muntlig kultur och den abstrahering av tänkandet detta innebar.

  Tabell: abstrahering av morfologiska kategorier med hjälp av lokusbegrepp (Nichols 1986: 64).

  Efter många lager av abstrahering ovanpå det har vi exempelvis en webbläsare som erbjuder en extremt abstraherad version av webben.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Axel

  Nordisk form av det hebreiska namnet Absalon som betyder fadern är välgång eller fridens fader.

  Axelina

  Femininum av det nordiska namnet Axel, som i sin tur kommer av det hebreiska namnet Absalon med betydelsen fadern är välgång eller fridens fader.

  Besläktade namn: Acke, Axelia

  Mest sökta