Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet akribi?

 1. En minst sagt kreativ inställning till vetenskaplig akribi och en imponerande snickarglädje med väsensskilda statistiska undersökningar som material präglar de stipendiefondssugna forskarnas debattinlägg.

  För att styrka delstudiens akribi har det därför varit nödvändigt att diskutera dessa oöverensstämmelser i förhållande till konstruktionen av detta paradigm.

  För att säkra delstudiens akribi fick informanterna efterföljande möjlighet att kommentera och korrigera tolkningarna av de utsagor som låg till grund för studiens analyser och resultat.

  Delkapitlet avslutas med en diskussion om tolkningarnas akribi i förhållande till andra tolkningar av Vygotskijs texter.

  Frågan om denna dialektiska tolknings akribi diskuteras utifrån tre perspektiv.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Maj

  Kortform av Maja, som är en smekform av det hebreiska namnet Maria. Även efter månadsnamnet maj, från den romerska växtlighetsgudinnan Maja.

  Majken

  Tysk diminutivform av det hebreiska namnet Maria: lilla Maria.

  Besläktade namn: May

  Mest sökta

   Hur böjs akribi?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen akribiakribin
   genitiven akribisakribins