Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till alldeles ny

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet alldeles ny?

 1. Men semesterfirare och andra besökare kan trösta sig med en alldeles ny parkeringsplats, som med statliga bidrag är under uppförande alldeles utanför stadsporten.

  För att inte tala om alla fartygsnostalgiker som jag själv som kan få en alldeles ny resa under vattnet i vår egen semesterskärgård och hitta alla fartygsvraken med dess historia.

  Detta är en alldeles ny användning i svenskan, och rimligtvis handlar det om ett lån från engelskan, där verbet house just betyder ' inrymma '.

  Att ett trettiotal gamla välkända, älskade och tidigare publicerade berättelser skulle kunna omgrupperas och blandas med två nya, och på så sätt framstå som en alldeles ny bok, värdig en förstadagsrecension (nå, andradags) är en så dum idé att bara en sniken förlagsredaktör kan komma på den.

  Det här är en alldeles ny engelsk bilderbok (från 2004) som redan utkommer på svenska.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Konstantin

  Latinskt namn med betydelsen ståndaktig.

  Conny

  Engelskt smeknamn av det latinska namnet Konstantin: ståndaktig.

  Besläktade namn: Connie, Constance, Konstantia

  Mest sökta