Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet alldeles så?

 1. – Förslaget är alldeles så just nu är slutresultatet svårt att överbllicka, men vi har stor efterfrågan på äldre, centralt belägna lägenheter.

  -Jag är inte beredd att skriva under på att svenska banker betett sig alldeles så mycket bättre än andra, sade Borg.

  Under fruktsättningen förbrukas den i märgen avsatta upplagsnäringen alldeles, så att stammen, då frukterna mognat, är endast ett tomt rör och bortdör.

  Inom ramen för det oaktsamma finns ju nyanser, men jag är inte alldeles så där öppen för att börja fundera kring uppsåt, för då höjer man ribban och får andra bevissvårigheter.

  Det bör dock klargöras att trohetsfrågan inte är alldeles så enkel som den ofta framställs, eftersom Normalupplagan är baserad på Textus Receptus, snarare än de äldre manuskript som använts sen 1900-talets början.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta