Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är återge en synonym till vittna?

Hur används ordet allmänanda?

      1. Hade det under den direktdemokratiska epoken inte funnits ett medborgarideal om att den enskilde genom att engagera sig politiskt fostrades i en allmänanda och skolades i ett ansvar också för samhället i stort?
      1. Efter " avfallet" ändrade Geijer ståndpunkt om undervisning: undervisning skulle ske för det allmänna, detta var ännu hans ståndpunkt, men han förklarade att näringsidkare i tilltagande grad hade en allmänanda.
      1. En ytterst betydande verksamhet nedlade Hedlund som kommunalman ; han var medlem av Göteborgs stadsfullmäktige 1863 – 1891 och hade en väsentlig andel i tillkomsten av en mängd kommunala inrättningar under den starka utvecklingsperiod Göteborg genomgick under 1800-talets senare hälft ; bland annat deltog han i folkskoleväsendets och fattigvårdens omdaning, var en av upphovsmännen till det så kallade Göteborgssystemet, var den egentlige stiftaren av Göteborgs museum (1861) och den varmaste ivraren för tillkomsten av Göteborgs högskola, liksom av andra kulturella och filantropiska inrättningar ; vid hans död betecknades han som " den levande personifikationen av Göteborgs goda allmänanda".

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Agata

Grekiskt namn med betydelsen den goda..

Agda

Svensk form av det grekiska namnet Agata som har betydelsen den goda.

Besläktade namn: Agaton, Ågot

Hur böjs allmänanda ?

substantiv
singular
obestämd form bestämd form
nominativ en allmänanda allmänandan
genitiv en allmänandas allmänandans