Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till allmänt bruk

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet allmänt bruk?

 1. Orden prostitution och prostituerad kom inte i allmänt bruk i Sverige förrän under andra hälften av 1800-talet och Lennartsson vill med sin avhandling visa hur olika syner på, och definitioner av, prostitution också blev bestämmande för de prostituerades syn på sig själva liksom för kvinnosynen i allmänhet.

  Ålderdomshämmande hormoner förutsägs vara i allmänt bruk 1975.

  Helsingfors (TT-FNB): Uppgifter om EU:s stats- och regeringschefer har hittats på en dator för allmänt bruk på ett hotell i Prag.

  Övrigt: Kom i allmänt bruk på 1800-talet och var då den enda grönsak som konserverades.

  Efter detta överlämnades gatan för allmänt bruk.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Inget namn

  Mest sökta