/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Visar resultat för anfrätt, menade du anfräta?

Synonymer till anfrätt

Hur upplevde du uppläsningen av anfrätt?

eller

Vad betyder anfrätt?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till anfrätt

anfrätt i sammansättningar

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är hemlistisk en synonym till cesur?

Hur används ordet anfrätt?

  1. Tror verkligen Magnus Zetterholm att vi är omedvetna om historiens brott mot mänskligheten eller att Vårdförbundet är anfrätt av antisemitism och muslimhat?
  2. Michael Douglas är grå och anfrätt av cancer men möjligheterna för de giriga tycks oändliga.
  3. Hjärtat som redan var starkt anfrätt skulle upphöra att slå.
  4. Poul Nyrup Rasmussen är hårt pressad av Dansk folkepartis framgångar och Venstres liberala profil har blivit åtskilligt anfrätt av oförmågan att stå stark mot högerextremismen.
  5. Men Malin Franck var inte anfrätt av tvivel när hon kom till Lindholmspiren efter en chefssejour på hotell i Peking.
  6. Trots att formen är intakt ser koppen plötsligt anfrätt ut på ett nästan dramatiskt sätt och den okontrollerade rörelsen i mönstret får mig att undra om processen verkligen har avstannat.
  7. Med åren blev målningen anfrätt av regn och blåst.
  8. Finns inte registrerade Missionsprovinsens inställning är dock att vara kvar i en kyrka som man i sina dokument utmålar som anfrätt av synden.
  9. Detta gör att squashen börjar att se lite gul och anfrätt ut i bladverket så här års.
  10. Nu är det slitet och anfrätt, en anläggning på sista versen.
  11. Sedan gräver hon i lådan och håller upp ett skenben som ser svårt anfrätt ut.
  12. Arbetet med att rekonstruera ansiktet har dock redan stött på patrull eftersom kraniet är så svårt anfrätt.
  13. Obama är redan hårt anfrätt av växande inhemsk kritik mot hur myndigheterna skött det stora oljeutsläppet i Mexikanska golfen.
  14. Metallskelettet är så anfrätt av rost att det i princip är omöjligt att se vad det en gång föreställt.
  15. Men simmarstjärnorna växte upp, lämnade Finspång och hallen förföll mer och mer – anfrätt av tidens tand och kanske också bristande underhåll.
  16. Den utredning som Karlstads kommun låtit göra efter förlisningen visar att skrovet var så anfrätt av rost att Båten borde ha tagits ur drift långt innan den förliste.
  17. Sannolikt var det också denne kung som lät uppföra " järnpelaren" i Meharulli, som än idag står kvar, utan ens att vara anfrätt av rost.
  18. Hjälmen döljer hela hans ansikte utom munnen, som är fruktansvärt anfrätt och missbildad, samt också oproportionerligt stor för att vidarebygga den skrämmande effekten (ursprungsidén var att vrida munnen så att den satt vertikalt).
  19. Även om många sannolikt var utkommenderade av myndigheterna visade uppslutningen samtidigt hur komplicerat läget är i Jemen: fattigt och korrupt men också anfrätt av terrornätverket al-Qaida, inbördeskrig i norr och växande separatism i söder – där tårgas användes mot torsdagens demonstranter i Aden.
  20. Bengt Lidforss förklarar i sin bok om Axel Danielsson att det " som sammanhöll dessa olikartade andar till ett kotteri, var en starkt utvecklad, av inga tvivel anfrätt kulturidealism, ett lidelsefullt förakt för det konventionella i alla dess former, en livslust, orolig och hemlös som den evige juden och, till sist och icke minst, den trygga känslan av intellektuell jämbördighet".
  21. Järnspiralerna var inte anfrätta av den kraftiga värme som utvecklats då byggnaden brunnit ned.
  22. Den drabbade biodlaren upptäckte också att hans ramar hade bytts ut mot döda ramar i kuporna, något som inte är bra då de kan vara anfrätta med smitta.
  23. – Det var en rolig idé att inte göra som storfilmerna och göra glassiga miljöer i 3D, utan beskriva det smutsiga och anfrätta i vardagen istället, säger Johan Palmgren.
  24. Men få bedömare tror att det kommer att räcka för att återställa det allt mer anfrätta förtroendet för hans regim och de hittills misslyckade försöken att få stopp på rubelraset.
  25. Men då Veselinović i romanen Bonden sökte skildra den sociala och politiska brytningstiden efter 1877, svek honom de konstnärliga krafterna, och då han 1893 flyttade till Belgrad för att behandla det anfrätta huvudstadslivet, blev det ett litterärt fiasko.
  26. Men sedan dess presidenternas personkemi anfrätts av politisk osämja.
  27. Skvaderkanan är gjord av plåt och trä och träet har nu anfrätts av myror så hårt att den inte är säker att använda.
  28. De olika buden sammanfattar väl den pågående trätan mellan EU och Turkiet, vars samarbete anfrätts hårt av europeisk kritik mot det turkiska agerandet efter det misslyckade kuppförsöket i somras.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Malena
  Kortform av det hebreiska namnet Magdalena som betyder kvinna från Magdalena. Magdalena var en by i Palestina.
 • Malin
  Svensk variant av det hebreiska namnet Magdalena som betyder kvinna från Magdalena. Magdalena var en by i Palestina.
Besläktade namn: Malene

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2