/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Vad betyder anläggningstillgång?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

anläggningstillgång är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet anläggningstillgång?

  1. Nedskrivning innebär, att en anläggningstillgång eller omsättningstillgång (till exempel en fordran) helt eller delvis skrivs bort från balansräkningen och blir en kostnad på resultaträkningen.
  2. Exempel på anläggningstillgångar är byggnader och maskiner.
  3. Investeringsverksamhet -Består av förvärv av materiella anläggningstillgångar och investeringsverksamheten.
  4. Fastighetsinvesteringar i Kina lyfte 16,2 procent i fjol, medan investeringarna i anläggningstillgångar lyfte 20,6 procent.
  5. Under 2015 har regionens pensionsfond tillförts 200 miljoner och 277 miljoner har investerats i anläggningstillgångar.
  6. Av nedskrivningen berör cirka 300 miljoner euro så kallad goodwill och omkring en miljard euro anläggningstillgångar.
  7. I prospektet anges koncernens finansiella anläggningstillgångar till 1 575 miljoner kronor och nettoomsättningen till 1 809 miljoner kronor.
  8. Rationaliseringarna har kostat pengar, enligt Milko är 50 miljoner av förlusten omställningskostnader, kostnader för personalavveckling samt nedskrivningar av anläggningstillgångar.
  9. Rörelseresultatet i första kvartalet belastas med 100 Mkr från nedskrivning av anläggningstillgångar samt 40 Mkr i avsättning för omstruktureringskostnader.
  10. Fortum Sverige AB har övertagit fastigheterna med vattenkraftanläggningar, anläggningstillgångar och andra tillgångar sammanhörande med vattenkraftverksamheten från Fortum Ljunga Kraft AB.
  11. Översätts med " investering i anläggningstillgångar" eller " anläggningskostnader", men kan alltså även gälla kostnader för utveckling av tjänster.
  12. Resultatet för fjärde kvartalet tyngdes av engångsposter på cirka 392 miljoner euro, främst till följd av nedskrivning av anläggningstillgångar, skriver Stora Enso.
  13. Genom att ha övertagit Fortum Ljunga Kraft AB:s kraftverk med tillhörande anläggningstillgångar har Fortum Sverige AB även övertagit verksamhetens rättigheter såväl som skyldigheter.
  14. Det kan jämföras med förlusten på 7 264 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol, då resultatet drogs ner av en stor nedskrivning av anläggningstillgångar.
  15. Investeringar i form av förvärv av anläggningstillgångar eller förvärv av dotterbolag sker för att förbättra det köpande bolagets ställning och framtida intjäning.
  16. I Bergvik Väst beräknas det finnas anläggningstillgångar för cirka 4 miljarder euro, enligt Stora Enso, som beräknar kassaeffekten av de planerade affärerna till 250 – 300 miljoner euro.
  17. Bolagets anläggningstillgångar fungerade som säkerhet för den största delen av lånet men AB Kreuger & Toll ställde upp med borgen på 1,5 miljoner kronor.
  18. Systemet har moduler för styring av försörjningskedjor (SCM), underhåll och utveckling av anläggningstillgångar, produktcykelhantering, kundrelationsstyrning (CRM) och verksamhetsstyrning och finns på 22 språk.
  19. Men enligt bolagets senast upprättade balansräkning, från februari 2015, ska det ha funnits omsättningstillgångar till ett värde om drygt 5,8 miljoner kronor och anläggningstillgångar om 654 900 kronor.
  20. Företag får, utifrån vad som passar verksamheten bäst, välja om de vill dela upp balansräkningen i omsättnings-eller anläggningstillgångar samt kort-eller långfristiga skulder.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Barbro
  Svensk variant av det grekiska namnet Barbara: främling eller icke-grekisk kvinna.
 • Barbara
  Grekiskt namn som betyder främling eller icke-grekisk kvinna.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs anläggningstillgång?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en anläggningstillgång anläggningstillgången anläggningstillgångar anläggningstillgångarna
genitiv en anläggningstillgångs anläggningstillgångens anläggningstillgångars anläggningstillgångarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2