Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet anmäla sig?

 1. Brottet och kvinnans utseende gick under gårdagen ut på rikslarm, i fall någon skulle anmäla sig själv eller anmäla kvinnan som saknad.

  Man får inte glömma av att det inte är vem som helst som kan anmäla sig till SM, utan varje simmare måste kvalificera sig först.

  När hon utbildade sig var det till sjuksköterska, och det första hon gjorde var att anmäla sig till u-landsarbete, och så kom det sig att hon tillbringade ett år i Kenya.

  För att göra det lättare att anmäla intresse för förköp har Orusts kommun i flera år haft en kö dit människor kunnat anmäla sig för att få reda på vilka hus som ska säljas i de attraktiva områdena.

  Mycket talar för att kommuninvånare som fortsättningsvis vill ta sig in i kommunhuset, först måste anmäla sig i receptionen och därefter bli hämtade eller ledsagade till den politiker eller tjänsteman som de vill träffa.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Björn

  Nordiskt namn som betyder björn.

  Bjarne

  Norskt namn som betyder björn.

  Besläktade namn: Björne, Björner

  Mest sökta