/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till annat land

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är stockros en synonym till altea?

Hur används ordet annat land?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Bager och Dorum påpekar att den nordiska miljökonventionen slår fast att inget nordiskt land får starta verksamhet som kan påverka miljön i något annat land utan att först få dess samtycke.
  2. Ett land kan använda sig av skatteavdrag för barnfamiljer medan ett annat land tar in skatt för att sedan betala ut barnbidrag.
  3. Hitta någon kortare utbildning i ett annat land eller åk och jobba utomlands, lär dig ett nytt språk, utbilda dig i ämnet i ett annat land - det gör dig också speciell.
  4. Att ett land kränker ett annat land ger inte automatiskt ett tredje land rätt att bomba och skövla.
  5. För att bli befriad måste man ha ett medborgarskap i något annat land eller ha fått erbjudande om medborgarskap i ett annat land eller ha för avsikt att bli medborgare i ett annat land.
  6. - Om ett EU-land kan hemligstämpla en rapport och ett annat land upphäva den, kanske företag inte längre vågar lämna in alla grunddata inför en GMO-ansökan.
  7. Det är i samband med att EU ser över sitt tv-direktiv som Sverige hade hoppats kunna få in en regel som gör att kanaler som sänds från ett land och specifikt riktas till ett annat land ska tvingas följa de viktigaste reglerna i mottagarlandet.
  8. Jag skrev ett brev till ambassaden där jag tyckte att de skulle våga satsa lite och välja mig, annars skulle något annat land hinna före med att anställa en kvinna och det vore ju synd eftersom Sverige är känt för att vara ett så jämställt land.
  9. Regeln säger att du får representera det land du spelar i om du gjort det i två år, men har du representerat ett annat land i någon turnering måste du spela i ditt nya land fyra år.
  10. Den så kallade Stråthutredningen, som är ute på remiss, föreslår bland annat att utländska företag som kan visa upp ett kollektivavtal från ett annat land där villkoren ligger på en likvärdig nivå som i ett svenskt avtal, inte är skyldiga att teckna avtal med det svenska facket.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Premium
Annonsfritt|Stort engelskt lexikon|Korsord