Vad betyder annus horribilis?

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är nara en synonym till sammanfoga?

Hur används ordet annus horribilis?

   1. År 2010 blev något av ett ” annus horribilis ” för den brittiska oljejätten och slutnotan för miljökatastrofen bedöms uppgå till minst 40 miljarder dollar.
   1. De säger ordning och reda och att vi aldrig någonsin igen ska hamna i den situation som rådde hösten 2015, det som närmast betecknats som ett annus horribilis.
   1. Till de tuffare tider hon syftade på hör kanske 1992 som hon beskrivit som ett ” annus horribilis ”, detta sedan tre av hennes barn skilt sig och ett slott brunnit.
   1. År 1992 blev, enligt henne själv i ett tal i Londons Guildhall, ett annus horribilis, då hennes tre äldsta barn separerade från sina respektive makar och Windsor Castle delvis brann ned.
   1. Och det språkrören, medverkade till under 2015, annus horribilis, var att sjösätta en politik som fick miljöpartister runt om i landet att önska och tro att de befann sig i en mardröm de snart skulle vakna upp ur.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Bodil

Dansk form av fornnordiska Bothild. Namnet består av betydelseelementen bot (bättring), och hild (strid)..

Boel

En sidoform av danska Bodil som kommer från det fornnordiska Bothild. Namnet består av betydelseelementen bot, bättring, och hild. strid..

Besläktade namn: Bolla, Botilda