Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet antirevolutionär?

 1. Han har kallt sig själv ” antirevolutionär ”.

  Chefsåklagaren i Teheran, Abbas Jafari Dolatabadi, sade till statstelevisionen med hänvisning till de nu aktuella rättsfallen att efter presidentvalet hade ” protesterna övergått i en antirevolutionär rörelse med målet att fälla systemet ”.

  Även om Bouillys libretto intog en antirevolutionär hållning och handlingen hade förlagts till Spanien, associerade Parispubliken scenhändelserna med de historiska tilldragelserna i Paris under franska revolutionen.

  Det är alltså fritt fram för Shafiq som kallat sig antirevolutionär och som säger att han är stolt över att bland annat ha tjänat som den störtade presidenten Hosni Mubaraks siste premiärminister.

  När franska republikens utskickade, Hugo de Bassville, mördats av folket i Rom, diktade Monti över hans död en antirevolutionär sång, In morte di Ugo Bassville (mest känd som " Bassvilliana", 1793).

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Desideria

  Latinskt namn med betydelsen önskad.

  Desirée

  Fransk form av det latinska namnet Desideria: önskad.

  Mest sökta