/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Vad betyder antisionistisk?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till antisionistisk

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Antonymer till antisionistisk

Är hädare en synonym till heretiker?

Hur används ordet antisionistisk?

  1. Den uppskattning hon hyste för araberna och åsikten att det måste vara fel att tvinga ett land att acceptera invandring gjorde att hennes inställning i Palestinafrågan blev antisionistisk – vilket inte är liktydigt med antisemitisk, något hon blivit beskylld för.
  2. Där var han involverad i upprättandet av en palestinsk antisionistisk studentorganisation.
  3. Mohamed Omar som talare vid en antisionistisk demonstration den 20 september 2009.
  4. I Jerusalem Posts artikel stod att det norska samhället genomsyras av stark antisionistisk och antiisraelisk hållning.
  5. Marsupproret 1968 ledde till en " antisionistisk" utrensning varvid ett stort antal judar tvingades lämna landet.
  6. Mohamed Omar och Lasse Wilhelmson var talare vid en antisionistisk demonstration den 20 september 2009.
  7. Messianska judar inom organisationerna UMJC, MJAA, IMJA och IAMCS har riktat kritik mot konferensen för att vara antisionistisk.
  8. Dieudonné, som tidigare gjort sig känd som antirasist, ställde upp i Europaparlamentsvalet 2009 som företrädare för en antisionistisk lista.
  9. Han är känd som en av de nya historikerna i Israel, och är också en antisionistisk aktivist och en talesperson för palestiniernas rättigheter.
  10. Dock fördömer progressiva muslimer antisionistisk och antisemitisk propaganda, teorier om en judisk världskonspiration och ovetenskaplig historierevisionism om judeutrotningen som sprids av islamiska predikanter, även i västvärlden.
  11. Denna organisation samlade antisionistiska judar över hela USA.
  12. Dessa grupperingar delar dock hans antisionistiska syn och motvilja mot staten Israel.
  13. Bland israelkritikerna finns även kritik mot delar av den antisionistiska tematiken.
  14. Delar av den antisionistiska argumentationen är gränsöverskridande och använder sig av antisemitiska begrepp.
  15. Men fortsatt starka reaktioner följer på den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejads svavelosande antisionistiska tal i Genève.
  16. Finkelstein har blivit känd för sina antisionistiska åsikter, men själv motsätter han sig epitetet antisionist.
  17. Man publicerade även antisionistiska och stundtals antisemitiska artiklar med titlar som " Kommunister och judar varandra avgudar".
  18. Historikern och statsvetaren Thomas A. Kolsky har i Jews Against Zionism beskrivit den antisionistiska judisk-amerikanska rörelsen.
  19. Även om en hel del antisemiter har uttryckt sina budskap med antisionistiska termer är emellertid inte all antisionism antisemitisk.
  20. Detta antisionistiska parti fick på 1950-talet tillslutning av några avhoppare från MAPAM sedan detta parti brutit med Sovjetunionen.
  21. Den palestinske författaren Edward Said kritiserade vissa antisionistiska ståndpunkter, däribland den av vissa antisionister företagna jämförelsen mellan Nazityskland och Israel.
  22. Ett urval av Wrights predikningar ansågs som " antiamerikanska" och opassande, och de efter hans pension även som antisionistiska samt rasistiska (i praktiken eugeniska).
  23. I Omars antisionistiska nätverk ingick en grupp från extremhögern, ett antal radikala muslimer men även judiska Lasse Wilhelmson med bakgrund i 68-vänstern.
  24. Själv hävdar han att de bara var antisionistiska, men han fick ändå lämna Public Enemy 1990 till följd av uppståndelsen som följde uttalandena.
  25. De antisionistiska harediska judarna faller tillbaka på Talmud som bland annat skriver att judar inte får lov att återvända till Israel som en grupp med hjälp av våld.
  26. Den antisionistiska arabiska gruppen bildade det moskvatrogna partiet Rakah (som 1989 återtog namnet Maki) medan Snehs fraktion, som behöll partinamnet Maki erkände staten Israel och kritiserade antisionismen och antisemitismen inom Sovjetunionen.
  27. Resolutionen 1991 i och med resolution 46/86 med röstsiffrorna 111 för/25 emot., där Saudiarabien och andra antisionistiska regimer har stor tyngd, har fördömt Israel i fler resolutioner än för alla andra länder sammanlagt.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Linus
  Latinskt namn med oviss betydelse, eventuellt grekiskt ursprung.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs antisionistisk?

adjektiv
positiv en antisionistisk
ett antisionistiskt
den|det|de antisionistiska
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2