Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till använda sig av

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet använda sig av?

 1. - I film får man bruka sin närvaro i situationen och använda sig av det man lärt sig genom teatern.

  Tänkvärt att just en kökskniv skall vara kvinnans främsta försvarsvapen: hon skall uppenbarligen hålla sig i köket och använda sig av ett matlagningsredskap - då klarar hon sig bra, även i extremsituationer när psykopatiska våldsverkare invaderat huset.

  Eleverna skriver att de fått ett nytt redskap att använda sig av - och att de äntligen fått använda sin fantasi.

  Det viktiga blir inte att endast lära sig ett arbete, utan att också lära sig det svenska samhället, att få ta del av de osynliga spelregler som formar det sociala samspelet, att successivt kunna prata och diskutera med arbetskamrater och aktivt få använda sig av de kunskaper man teoretiskt lär sig i skolbänken.

  - Direktkontakten med teaterpubliken har det goda med sig att man kan bygga upp en stämning och använda sig av mer abstrakta medel än i tv.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Eskil

  Nordiskt namn som är sammansatt av betydelseelementen gud och kittel (hjälm).

  Besläktade namn: Esko

  Mest sökta