Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till använda våld

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet använda våld?

 1. - Vi skulle vilja lösa dessa problem utan att använda våld eftersom detta skulle kunna leda till krig och till att många civila dödades, sade Tjurkin.

  En ung man sa bland annat att han "inte försvarade allt våld i Göteborg" och att det är helt i sin ordning att i dag använda våld för att "försvara sig mot det våld som borgarklassen kommer att använda".

  Det är framför allt Ryssland och Frankrike som inte vill ge USA grönt ljus för att utan att konsultera FN använda våld mot Irak om USA uppfattar att den nya resolutionen inte uppfyllts.

  Men det är ett oavvisligt krav i ett demokratiskt samhälle att inte använda våld eller hot om våld för att framföra sina åsikter.

  Förhoppningsvis kommer mäns våld mot kvinnor att bli ett mansproblem, men med tanke på hur många män som kan använda våld för att skaffa fördelar på kvinnors bekostnad (till exempel.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Vega

  Latinsk variant av det arabiska namnet al-Waki, som är namnet på en stjärna i Lyrans stjärnbild.