Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till apparat för mätning

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet apparat för mätning?

 1. En ergometer är en apparat för mätning av effektuttag från muskler.

  Piezometer är en av den danske fysikern Hans Christian Ørsted uppfunnen apparat för mätning av vätskors sammantrycklighet.

  Vidare uppfann han en rad självregistrerande apparater för mätning av lufttryck, regnmängd och vindstyrka.

  För att enklare kunna reproducera väderkartor uppfann han reautografin ; vidare en rad apparater för hydrografiska undersökningar, som universalbathometern och apparater för mätning av temperatur i havsdjup samt för upptagning av vattenprov.

  Förädlingsarbetet, vars ledning först anförtroddes åt holsteinaren Th. Bruun von Neergaard, utfördes till en början i huvudsaklig överensstämmelse med det i Tyskland brukliga " metodiska massurvalet", men med tillhjälp av åtskilliga av Neergaard konstruerade sinnrika apparater för mätning och undersökning.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Johanna

  Grekisk femininform av det hebreiska namnet Johannes: Herren är nådig.

  Besläktade namn: Janet, Janna, Jannie, Jeanna, Jeanne, Jen, Johanne, Jonna

  Mest sökta