Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till applicerbar

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet applicerbar?

 1. Genom att införa distinktionen mellan kooperativa och non-kooperativa spel kommer Nash att revolutionera spelteorin och göra den applicerbar på ekonomi, politik och sociologi, bland mycket annat.

  Men en kritisk fråga är om hennes gestaltningsmodell är applicerbar och verksam i samtiden.

  Unibet lutar sig mot EG-domstolens beslut att det italienska spelmonopolet stred mot etableringsrätten i det så kallade "Gambelli-målet" och hävdar att domen är applicerbar i Sverige.

  Att den är applicerbar på nästan alla tidsåldrar.

  Den en gång så sönderproducerade Lives in the balance, som ursprungligen handlade om USA:s inblandning i Latinamerika, får en musikalisk upprättelse och är minst lika applicerbar på dagens Mellanöstern.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Patrik

  Engelskt namn som kommer från det latinska namnet Patricius vilket betyder förnäm eller adelsman.

  Patricia

  Femininform av det engelska namnet Patrik, som kommer från det latinska namnet Patricius vilket betyder förnäm eller adelsman.