Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet approximativt värde?

 1. Relativfel är ett mått på felet mellan det korrekta värdet formula_1 till skillnad mot ett approximativt värde formula_2.

  Division mellan till exempel F25001 och F25000, båda mer än 5000-siffriga tal, ger ett approximativt värde på φ med över 10 000 signifikanta siffror.

  Tangentbussolen i den vanliga formen ger endast ett approximativt värde, eftersom tangenten för utslagsvinkeln då är proportionell mot strömstyrkan, endast om längden av magnetnålen är oändligt liten i jämförelse med ringens diameter.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Adolf

  Tyskt namn som består av betydelseelementen ädel och varg.

  Alice

  Engelsk och fransk variant av det tyska namnet Adelheid vilket betyder ädel stam.

  Besläktade namn: Adolfina, Alef, Alicia

  Mest sökta