Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet atomernas värld?

 1. Åter måste man kika in i atomernas värld för att få förklaringen.

  Det är nämligen omöjligt att mäta – eller ens titta – på något i atomernas värld utan att också påverka det.

  Det handlar om grundläggande kvantfysik och det faktum att verkligheten i atomernas värld ter sig annorlunda än vi till vardags är vana vid.

  Det finns en slags fjärrverkan i atomernas värld som vi inte är vana vid – i grund och botten eftersom atomvärldens partiklar också kan beskrivas som utbredda vågor.

  Det går faktiskt att genom den spöklika fjärrverkan i atomernas värld teleportera, på ett ögonblick förflytta ett litet kvantmekaniskt system från en plats till en helt annan.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Margareta

  Grekiskt namn som betyder pärla.

  Greta

  Tysk kortform av det grekiska namnet Margareta: pärla.

  Besläktade namn: Gret, Gretchen, Grete, Gretel, Maggie, Mait, Maret, Margita, Margret, Margreta, Margrete, Marguerite, Meit, Meta, Peggy, Malgorzata

  Mest sökta