Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till autostrada

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet autostrada?

 1. Sex poäng på två matcher är vad som krävs för att den ljusa stigen mot EM i Polen och Ukraina ska förvandlas till en bred autostrada och mycket talar för Sverige.

  Under en tripp till Alingsås kom Jesper fram till att stereon med tillhörande equalizer är en välsignelse under resor på autostrada i ensam majestät.

  Nu är det en autostrada dit och terrängkörningen har ökat ännu mer.

  Bred som en fyrfilig autostrada sträcker den sig i en mjuk båge mot Atlanten och fungerar utmärkt som vandringsled och joggingspår.

  Det som i slutet av förra sommaren såg ut som en promenadstig mot en förhandlingslösning och fredlig samexistens är nu en uppbruten autostrada där hålen är så stora att det handlar om ett helt nytt bygge för att få en framkomlig väg.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Tiburtius

  Latinskt släktnamn som betyder man från Tibur.

  Hur böjs autostrada?

  substantiv
  singularplural
  obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
  nominativen autostradaautostradanautostradorautostradorna
  genitiven autostradasautostradansautostradorsautostradornas