Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet avkunna en dom?

 1. Det är möjligt att utgången då skulle ha blivit en annan, eftersom domstolen inte kunnat avkunna en dom för den danska delen av bron.

  Om kommunen avslår en begäran enligt LSS eller socialtjänstlagen går det att överklaga beslutet till länsrätten, som då kan avkunna en dom till den sökandes fördel.

  Pretorn kunde även fastställa att en viss omständighet skulle anses som en legal grund för att avkunna en dom i enlighet med en rättskälla, ehuru förutsättningar därför inte var formellt uppfyllda.

  Det här är det tredje åtalet som gäller olaga förföljelse och där det avkunnats en dom i Västernorrland sedan den nya lagen kom för ett år sedan.

  Han har klagat till europeiska domstolen för mänskliga rättigheter och vill ha uteslutningsärendet uppskjutet tills domstolen avkunnat en dom.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Bruno

  Forntyskt namn med betydelsen blank eller glänsande.

  Mest sökta