<
Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till avsänd

Visar resultat för avsänd, menade du avsända?

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

avsänd är sammansatt av

av och sänd

Hur används ordet avsänd?

 1. Efter församlingens plötsliga upplösning lämnade Jón sitt ämbete för att kunna delta i en till kungen avsänd deputation, som dock inte uppnådde något.

  En expedition är också en organiserad, " avsänd" forskningsresa, även om forskningen inte behöver vara vetenskaplig utan lika gärna kan gälla en utforskning av naturen, kulturen eller den egna förmågan.

  En avsänd tupilaq kunde anlända till någon som hade större magiska krafter än avsändaren, vilket medförde att mottagaren kunde sända tillbaka den för att döda den som tillverkade figuren.

  Året därefter medföljde han en till Kina avsänd rysk beskickning och vann en riklig skörd för sina asiatiska språkstudier, trots att beskickningen knappt hunnit över gränsen till Mongoliet, då den måste vända om.

  Guntlack fängslades i Stockhuset i Helsingfors, igenkänd av en medfånge och den 8 januari 1769 avsänd till Stockholm, men vid övernattning på Eckerö lyckades han rymma igen och stal en båt och rodde över till Stockholm där han huserade hos -och gjorde ytterligare några stölder med -en bekant, innan han åkte fast och sattes i häktesförvaring i Rådstugan, varifrån han lyckades rymma, men tog sig bara till Skeppsbron där han blev igenkänd, förd till Riddarhustorget, ställd inför Svea hovrätt och dömd att i galgen hänga.

<

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Angelika

  Latinskt namn som betyder änglalik.

  Angela

  Italienskt namn som betyder ängel. Även en kortform av det latinska namnet Angelika: änglalik.

  Besläktade namn: Angelina