Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Visar resultat för avsöndrande, menade du avsöndra?

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet avsöndrande?

 1. Grundtendensen i detta är empirisk med avsöndrande av alla metafysiska konstruktioner.

  Det påstås även, att deras samtycke erfordrades till avsöndrande eller redukton av dominialgods.

  Frisinnad till sina tänkesätt, röstade han för en reform av förbundsförfattningen och kantonen Basels avsöndrande samt undertryckandet av Sarnenförbundet.

  Milstolparna är upphävandet av den gemensamma författningen för Holsteins vidkommande 6 november 1858, kungörelsen om Holsteins avsöndrande 30 mars 1863 och den gemensamma författningen för Danmark och Slesvig 18 november 1863.

  Man erbjöd honom därför plats i den nya ministären, i den tron att han ville gå in på Holsteins avsöndrande såsom ett särskilt land ; men han begav sig hemligen från Köpenhamn och gick strax i upprorets tjänst.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta