/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till avsvärja sig

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet avsvärja sig?

  1. Förordningen kallades Emigrationspatent och deklarerade att alla protestanter skulle avsvärja sig sin icke-katolska tro eller bli bannlysta.
  2. År 1633 ställdes han inför inkvisitionens domstol, där han blev tvungen att avsvärja sig allt rörande den så kallade ” felaktiga läran ”.
  3. Pankratius var en kristen yngling som av de romerska myndigheterna uppmanades att avsvärja sig sin tro och offra till de romerska gudarna.
  4. Han tvingade 1633 Galileo Galilei att avsvärja sig sina ” villfarelser ” och 1642 fördömde han genom bullan In eminenti Cornelius Jansens bok Augustinus.
  5. Domstolen erbjöd amnesti om de åtalade accepterade vissa villkor, inklusive att avsvärja sig fortsatt motståndsverksamhet och att acceptera polisövervakning, men de avvisade detta erbjudande.
  6. Obilić var dock fast besluten att avsvärja sig de falska anklagelserna från Branković och visa sin trohet till furst Lazar och beslöt därför att mörda sultanen.
  7. Protestanter och även en del katoliker förfärades över grymheten att fördriva dem mitt i vintern, och modet de hade visat genom att inte avsvärja sig sin tro.
  8. Föräldrarna kunde inte betala de summor som begärdes, men separatisterna gav de fångna en möjlighet att överleva genom att avsvärja sig sin kristna tro, vilket de vägrade.
  9. Dopet inleddes inom den östliga delen av kyrkan med att den (vanligen vuxne) dopkandidaten fick avsvärja sig djävulen (abrenuntiation) och bekänna sin tro, varefter han smordes med olja.
  10. Fader Vicente Valverde hade tidigare förklarat den kristna läran och Atahualpa hade visat stor skarpsinnighet i att uppfatta den nya läran, men han hade inte blivit övertygad och ville heller inte avsvärja sig sina fäders tro.
  11. I samband med att Dansk Folkeparti år 2008 lade fram ett förslag om att muslimer måste avsvärja sig vissa delar av koranen för att kunna bli danska medborgare offentliggjordes " ett brev mot främlingsfientligheten" som motsatte sig detta.
  12. På grund av sin frispråkighet fick Galileo den katolska kyrkans inkvisition på sig, tvingades avsvärja sig sin övertygelse, och levde sedan resten av sitt liv i husarrest där han gjorde mekaniska experiment som hjälpte Isaac Newton att senare formulera den Newtonska mekaniken.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Barbro
  Svensk variant av det grekiska namnet Barbara: främling eller icke-grekisk kvinna.
 • Barbara
  Grekiskt namn som betyder främling eller icke-grekisk kvinna.

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2