/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till avtoning

Hur upplevde du uppläsningen av avtoning?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till avtoning

avtoning är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är hemlistisk en synonym till cesur?

Hur används ordet avtoning?

  1. Först en lång, mörkt suggestiv sats där motiven flätas kring varandra, sedan ett dramatiskt crescendo i en gråvit regementskasern - de svarta sidoskynkena har fallit och blottar spegelväggar - och till sist en avtoning i en grönskimrande lövsal på landet.
  2. Där är pjäsens handling slut, men sen finns det nästan alltid en scen till: en avtoning som låter klimaxet klinga av, då nån kommer in och säger nånting klokt och försonande om tillvaron.
  3. Riktiga rumsförhållanden skapade han inte endast genom perspektivisk förminskning av figurerna, utan även genom avtoning och modellering.
  4. Efter point of no return kommer en konfliktupptrappning, som sedan leder till en konfliktupplösning och slutligen en avtoning.
  5. De ryska mönstret för tonassimilation kan tillämpas i svenskan ; ryskan har en regressiv tonassimilation där svenskan har en progressiv avtoning.
  6. In-och uttoningar är det absolut vanligaste sättet att börja och avsluta filmer med, eftersom det ger en mjukstart/lugn avtoning.
  7. Frånvaron av hinder i ansatsröret gör att det inte uppstår någon turbulens i luftflödet och därmed inget hörbart brus, förutom vid avtoning eller viskning.
  8. Det kommer aldrig någon avtoning efter klimax och hela novellen avslutas väldigt intensivt utan några riktiga förklaringar och lämnar det öppet för läsaren att svara på sina egna frågor.
  9. Å andra sidan ligger europeisk portugisiska fonetiskt närmare franskan och katalanskan än spanskan i vissa avseenden, såsom förekomsten av nasalisering, palatalisering, diftongisering av mellan-öppna betonade vokaler, aspirering/f/, avtoning av sibilanter och förändring av intervokaliskt till — alla inslag som saknas i spanskan.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Virginia
  Latinskt namn som betyder jungfru.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs avtoning?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en avtoning avtoningen avtoningar avtoningarna
genitiv en avtonings avtoningens avtoningars avtoningarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2