Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bära fram?

 1. Alla aktörerna har inte lika starka röster och några av dem skulle därför behöva förstärkning för att bära fram tokroligheterna bättre.

  - Vid dopet fick min mor inte bära fram mig till dopfunten eftersom hon hade

  Christies med förlov sagt träiga, flacka prosa, framstår som en tvingande nödvändighet, den enda möjliga stilarten för att bära fram hennes oerhört sinnrika och systematiskt vilseledande historier, som Bayard avlockar ännu en dimension, som i sin tur kullkastar en vedertagen uppfattning, nämligen den som säger att det är meningslöst att läsa om en pusseldeckare: gåtans lösning är själv en gåta.

  Efter samlingen kring dopfunten blir det fest och som de tre vise männen kommer man att bära fram presenter; silverskedar, halsband och aktiefondkonto.

  - Meningen är att det hon fick uppleva här i Aten ska hjälpa till och bära fram henne mot Peking, säger han.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta