Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bakgrundsundersökning?

 1. Efter en hetsig diskussion mellan Alex Gordh Humlesjö och poliserna och efter att han visat presslegitimation, ackreditering, visitkort och poliserna gjort en bakgrundsundersökning blev poliserna mer vänligt sinnade.

  Innan man tillsätter ledare så genomför de flesta länder någon form av bakgrundsundersökning på sina kandidater för att försäkra sig om att de är lämpade för att arbeta med barn.

  En förklaring kan vara att översättaren som ursprungligen översatte Joakims namn inte gjorde någon mer noggrann bakgrundsundersökning, utan bara valde " farbror" eftersom engelskans uncle kan betyda både morbror och farbror.

  Michael har gjort en bakgrundsundersökning av Masuda och upptäckt att han blev av med sitt jobb för två år sedan, ungefär samtidigt som han började uppvisa tecken på att ha en " kraft".

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Johanna

  Grekisk femininform av det hebreiska namnet Johannes: Herren är nådig.

  Besläktade namn: Janet, Janna, Jannie, Jeanna, Jeanne, Jen, Johanne, Jonna

  Mest sökta