/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till basera sig

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är skredorm en synonym till luskung?

Hur används ordet basera sig?

  1. De får väl öppna sina näbbar någon gång - men synpunkterna måste basera sig på fakta och inte skvaller och skitsnack, säger han.
  2. Borde man inte revidera beräkningen av den dynamiska effekten och ta hänsyn till vilka synpunkter, önskemål och behov barnfamiljerna i Kungsbacka verkligen har, i stället för att endast basera sig på skrivbordsberäkningar?
  3. Men tingsrätten underkände bolagets sätt att se på licensavgiftens storlek, att den skulle basera sig på filmens produktionskostnad på 35 miljoner kronor.
  4. Det är naturligtvis bekvämt att från centralt håll kunna kunna fördela pengarna baserat på befolkningsstatistik med mera i stället från att behöva basera sig på de faktiska behoven.
  5. Att en global klimatpolitik måste basera sig på principen om gemensamma men differentierade skyldigheter.
  6. Flyvbjerg förklarar det med att belöningarna är så stora och bestraffningar så svaga att det lönar sig för projektörer och projektanhängare att räkna fel och basera sig på felaktiga kalkyler.
  7. Men trots detta finns en charmigt avväpnande pondus, en självklarhet som visserligen må basera sig på hårt slit och tre skivor, men som finner sin botten och klangfärg i responsen från den hängivna publiken.
  8. – Vad skulle åldersgränser basera sig på?
  9. Hans sätt, temperament och utseende sägs basera sig på författaren G.
  10. Det kan också basera sig på endast tilltron till den institution som utfärdar pengarna.
  11. 1993 övergick rotationen från att basera sig på alfabetisk ordning till en osystematisk ordning.
  12. Många av serierna ger ett intryck av att delvis basera sig på Lindengrens privatliv.
  13. Den mesta avfallshanteringen i världen har därefter kommit att basera sig på en strävan efter kvittblivning.
  14. Inga spår har hittats efter domesticerade växt-eller djurarter, all konsumtion synes basera sig på vilda arter.
  15. – Tiden i USA blev kortare än beräknat, men ur ett socialt perspektiv måste våra beslut främst basera sig på barnens skolterminstarter.
  16. En V10:a kan också basera sig på konstruktionen av en V12:a, och det leder till likartade problem.
  17. Ambitionerna med detta samarbete är att nästa generations plattformar för data-och telekommunikation skall basera sig på de gemensamma arbetena i SAF.
  18. Iförd pyjamas skickades Zelaya mitt i natten i landsflykt, men kunde i september smyga sig in i landet igen och basera sig på Brasiliens ambassad i Tegucigalpa.
  19. kritiseras MacDonalds forskning bland annat för att basera sig på gruppselektion – ett kontroversiellt evolutionärt begrepp som ifrågasatts av bland annat Richard Dawkins och Peter Singer.
  20. Kanske med bakgrund av att dejtingprogram som Gift vid första ögonkastet, Första dejten och Dating around gått så bra verkar även den romantiska genren vilja basera sig på verklig kärlek.
  21. De näst tre kommande Pat Metheny Group utgivelserna skulle basera sig på en fortsättande intensifiering av brasilianska rytmer som man hört under det tidiga 80-talet.
  22. Brahmagupta, vars matematik delvis verkar att basera sig på grekisk matematik, populariserade ett mycket viktigt begrepp inom matematiken, och det är häri hans genialitet anses ligga: siffran noll.
  23. Under 1965 gjordes ett försök att övergå till ett system med egna medel vars finansiering skulle basera sig på de tull-och jordbruksavgifter som uppbars som en del av gemenskapspolitiken.
  24. Domännamnet får inte heller rättsstridigt basera sig på någon annans skyddade namn eller märke eller på en fysisk persons namn eller innehålla kränkande uttryck eller uttryck som uppmanar till brottslig verksamhet.
  25. Numera hävdar att han hittade på historien för att få grunden till ett försvar, som skulle basera sig på att han var psykiskt sjuk och därför inte varit medveten om vad han gjorde.
  26. Uppsägning av personliga skäl innebär att den anställde på något sätt har misskött sin anställning men får inte basera sig på händelser som arbetsgivaren har känt till längre bak i tiden än två månader.
  27. Afghanska författningen baseras sig delvis på sharia.
  28. Siffran baseras sig inte på någon officiell EU-beräkning.
  29. Spelet ser gulligt ut, men det baseras sig på forskning kring de metoder som förövare använder sig av för att manipulera barn, när det gäller grooming.
  30. Mycket lite textmaterial finns bevarat från den s.k. Mithraskulten och de uppgifter som finns baseras sig nästan helt på tolkningar av bilder och arkeologiska lämningar.
  31. Den traditionella skriften håller fast vid äldre standarder för antalet streck i enskilda tecken medan det förenklade systemet har genomgått en omfattande reduktion av streck i många radikaler, som baseras sig på historiska, men ofta rätt obskyra, förenklingar.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Ragna
  Nordisk kortform av feminina namn som börjar på Ragn-: gudamakter.
 • Ragnar
  Nordiskt namn som består av betydelseelementen gudamakter och krigare.
 • Besläktade namn: Reiner, Rauno, Rainer, Ragni

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2