/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bege sig till

Ur Synonymordboken

Synonymordboken copyright Göran Walter

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet bege sig till?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Att på morgonen bege sig till närmsta småstad för att hos bagaren köpa färskt frukostbröd, att gå in hos slaktaren för att botanisera bland korvar och kött, att vandra omkring bland dessa småbutiker och ta för sig ur ett överflöd av ostar och grönsaker och frukt, att besöka någon av de lokala vinproducenterna och under provsmakning diskutera sig fram till ett lämpligt lunch- eller middagsvin.
  2. Ändå bemödar sig fyra väljare av fem om att bege sig till posten eller vallokalen för att rösta.
  3. Den som vill ta sig an den kultur som går i närkamp med människans stora frågor kan i eftermiddag bege sig till Universeum vid Korsvägen.
  4. Kort dessförinnan hade det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon beordrat trupper inom marinens så kallade första expeditionsstyrka, som omfattar 45 000 man, att göra sig redo att lämna Kalifornien och bege sig till området kring Persiska viken.
  5. Men när Twains gäng å andra sidan spinner loss i en modern countryklassiker som Honey I ' m home kan nog vem som helst bli sugen att dra på sig de slitna blåjeansen, kliva i bootsen, knäppa mockaskjortan, snöra på sig cowboysnodden, peta den vita Stetsonhatten på skallen och vilja bege sig till närmaste squaredanceklubb.
  6. Alla i området kan därmed röra sig som vanligt och bege sig till jobb och skolor i dag.
  7. Ändå var inte klättringen den största anledningen till att bege sig till Lofoten.
  8. Hans cypriotiska lag har ekonomiska problem och Barton har bestämt sig för att lämna klubben och bege sig till Sverige igen.
  9. Vill man gå på mycket, men transportera sig lite kan man till exempel bege sig till någon av följande platser: Götaplatsen, ValandVasagatan, JärntorgetLinnégatan, Stigbergstorget.
  10. Till en början tänkte många svenskar bege sig till jordbruksmarkerna för att få sig en bit mark att bruka, men när arbetsmarknaden i städerna utvecklades sökte sig fler dit.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092
MATCHAD: adn-000000000000a07a