Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet behärska sig?

   1. Orsaken till problemet vill jag påstå ligger hos dem som låter sig provoceras och som inte kan behärska sig utan som helt ogenerat stirrar och kommer med kommentarer.
   1. Ni som anser att Paulus ord om att kvinnan skall tiga i församlingen gäller även i dag - tycker ni också att "den som inte kan behärska sig bör gifta sig" eller att "en hustru inte får lämna sin man eller en man inte får skilja sig från sin hustru"?
   1. Det står också att om "de ogifta och änkorna inte kan behärska sig bör de gifta sig; det är bättre att gifta sig än att brinna av åtrå."
   1. Den hon hade vänt sig till var den vuxna Maria som hade lärt sig konsten att behärska sig och att hålla inne med sina känslor.
   1. Det är nämligen svårt att vara närvarande och uppleva saker när ens fulla koncentration går till att försöka behärska sig och därtill bli rasande på sig själv för det idiotiska i att stå där och gråta när det inte ens är ens eget barn som ska sluta eller man inte själv känner de som gifter sig, bara ens man.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Tekla

Grekiskt namn som består av betydelseelementen gud och rykte..

Tea

Kortform för de grekiska namnen Dorotea, Guds gåva, Teodora, Guds gåva, och Teresia kvinna från ön Thera..