/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till behärska sig

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är mobba en synonym till kujonera?

Hur används ordet behärska sig?

  1. Orsaken till problemet vill jag påstå ligger hos dem som låter sig provoceras och som inte kan behärska sig utan som helt ogenerat stirrar och kommer med kommentarer.
  2. Ni som anser att Paulus ord om att kvinnan skall tiga i församlingen gäller även i dag - tycker ni också att "den som inte kan behärska sig bör gifta sig" eller att "en hustru inte får lämna sin man eller en man inte får skilja sig från sin hustru"?
  3. Det står också att om "de ogifta och änkorna inte kan behärska sig bör de gifta sig; det är bättre att gifta sig än att brinna av åtrå."
  4. Den hon hade vänt sig till var den vuxna Maria som hade lärt sig konsten att behärska sig och att hålla inne med sina känslor.
  5. Det är nämligen svårt att vara närvarande och uppleva saker när ens fulla koncentration går till att försöka behärska sig och därtill bli rasande på sig själv för det idiotiska i att stå där och gråta när det inte ens är ens eget barn som ska sluta eller man inte själv känner de som gifter sig, bara ens man.
  6. Ibland måste man behärska sig lite extra och hålla inne med oförskämdheter, och man ska till exempel inte bråka om en parkeringsplats.
  7. Men man får behärska sig och hålla det inom sig.
  8. Men hon får behärska sig i sina glädjeuttryck.
  9. Enligt skolforskaren Daniel Pettersson borde politikerna behärska sig.
  10. Riff uppmanar gängmedlemmarna att behärska sig (Cool).
  11. Den frustrerade spelaren kunde inte behärska sig utan slog 12-åringen i huvudet.
  12. Det är svårt att behärska sig, men även nedstämdhet kan vara ett svårt symptom.
  13. – Vi var flera lokala moderater i Åstorp som försökte få Pontus Pålsson att behärska sig.
  14. Det var traumatiskt och jobbigt men samtidigt måste man försöka behärska sig och hitta på lösningar.
  15. Kan man inte behärska sig på plan så har man inte där att göra, fortsätter Jesper Bråtenholm.
  16. Han och laget var inställda på en lång natt även om han hoppades kunna behärska sig något.
  17. I dag kan Jörgen behärska sig och kontrollera sitt humör och han och Eva har lyckats lappa ihop sitt äktenskap igen.
  18. USA:s utrikesminister Hillary Clinton har uppmanat regeringen i Bahrain att behärska sig och att hålla sitt löfte om att ställa våldsverkarna inför rätta.
  19. Det svenska hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand kunde inte behärska sig när holländaren Schröder rev sista hindret och EM-guldet var i Rolf-Göran Bengtssons händer.
  20. FN:s säkerhetsråd höll inatt ett krismöte om situationen i Egypten och uppmanade alla parter att sluta med våldet och att behärska sig så mycket det går.
  21. – Genom att alltid, alltid låta hunden behärska sig och fråga om tillåtelse ökar vi chanserna att den gör det även i sådana här, potentiellt farliga, situationer.
  22. En vallhund är inte sällan helt ointresserad av vilt och katter, men måste tränas att behärska sig inför djuren som ska vallas.
  23. Tingsrätten tycker att kvinnan egentligen borde dömas till fängelse, eftersom en vuxen måste kunna behärska sig gentemot ett barn, oavsett anledning, och inte ta till fysiskt våld.
  24. – Enkelt uttryckt handlar det om att lära hunden att behärska sig och be om lov, istället för att agera på impuls och bara käka upp det den hittar.
  25. På filmen hans farbror skickar oss, ser vi hur Ahmad börjar gråta trots att han försöker behärska sig, och det är smärtsamt att bevittna när han och hans föräldrar uttrycker sin saknad efter varandra.
  26. Donald Trump verkade följa rådgivarnas uppmaningar och behärskade sig.
  27. Förbundskaptenen är också självkritisk, eftersom han inte behärskade sig utan sade till Sørloth att han inte var så kaxig i en landskamp på Cypern där Sørloth gjort en grov miss och bänkats i matchen efteråt.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Enar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Einar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Besläktade namn: Eina, Eje

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2