/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till beledsaga

Hur upplevde du uppläsningen av beledsaga?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till beledsaga

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet beledsaga?

  1. Han använder ord och begrepp för att beledsaga de kroppsliga instruktionerna.
  2. Där stöter han ihop med den sinnessjuke Tom (Edgar) som börjar beledsaga honom.
  3. 1743 sändes han jämte riksrådet Eric Wrangel att avfordra Adolf Fredrik hans tronföljarförsäkran samt beledsaga honom till Sverige.
  4. En dryg vecka efter upproret i Sobibór skulle Floss per tåg beledsaga en grupp ukrainska vakter från lägret till Lublin.
  5. Inget foto togs, men en journalist som brukade beledsaga sina artiklar med en skiss gjorde en skiss av Whitehead, när han flög i sitt flygplan.
  6. Kavvanah kan i bredare mening syfta på att vara uppmärksam under de föreskrivna bönegudstjänsterna, men är i smalare mening benämningen på meditationer som, enligt kabbalistisk sedvana, kan beledsaga var och en av de muntliga bönerna i Siddur.
  7. När de nu kommer fram beledsagas de av dödsaningar.
  8. Presidenten beledsagas till Uppsala av H.K.H Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel.
  9. Ett recitativ som beledsagas av orkester, vanligen med korta karaktäristiska motiv.
  10. Bertil Danielssons Prix Italia-belönade TV-film " Viggen Viggo" från 1955, beledsagas av gitarrmusik, improviserad av Roland Bengtsson.
  11. " Torrt " recitativ, ett recitativ som beledsagas enkom av stödjande ackord oftast utförda av ett ackordinstrument och en basstämma.
  12. Som en del av folket skall den för publiken visa att passionsvägen beledsagas av det avtrubbade, andefattiga och empatilösa.
  13. I versionen från 1693 hade Purcell även skrivit musik till första akten, så att skådespelets fem akter beledsagas av fem musikscener.
  14. Bland annat ifrågasattes Tildens vana att under sina turneringsresor låta sig beledsagas av yngre män -som han själv kallade sina " elever".
  15. Fördenskull erhöll han triumfens utmärkelse och den särskilda hedersbevisningen att, när han återvände från något gästabud, beledsagas av en fackelbärare och en flöjtblåsare.
  16. Sådana häftiga strider som beledsagas av högljudda skrik varar inklusive tillfälliga avbrott ofta över 20 minuter, ibland till och med 2 till 5 timmar.
  17. Särskilt uppseendeväckande är de sociala flyktlekarna, som endast är synliga vid gott väder övervägande kvällstid, de så kallade " Screaming Parties", som beledsagas av högljudda skrik.
  18. Vid amning beledsagas ofta barns diande av ett svagt nasalt mummel – den enda typ av fonation som är möjlig när munnen är full och läpparna är pressade mot bröstet.
  19. Våldsamma gatudemonstrationer mot Stambolov beledsagade hans fall.
  20. Ibland beledsagade han sina teckningar med en aning satiriska och samhällskritiska kommentarer.
  21. Sedan början av 1985 hade Bergling beviljats totalt 15 bevakade eller beledsagade permissioner.
  22. Emmericks extaser var beledsagade av visioner, huvudsakligen rörande Jesu och jungfru Marias liv.
  23. Detta beledsagade Sieglindes beslut att leva vidare när hon fick vetskap om sitt moderskap.
  24. Ännu är det oklart hur mannen denna gång kunde rymma från de två vårdare som beledsagade honom till Mariefred.
  25. Såren uppstår oftast i samband med en stark inlevelse i Jesu lidandeshistoria, ibland beledsagade av extatiska visioner.
  26. År 1793 började han att varje vecka hålla bibelförklaringar under starkt tillopp av åhörare, men också beledsagade av starka angrepp.
  27. Den beledsagade permission som inleddes på morgonen den 5 oktober 1987 var den första efter regeringens avslag på nådeansökan i augusti.
  28. Sedan han i oktober 1985 smugglat ut ett brev, där han bland annat berättade om avancerade flyktplaner, upphörde de beledsagade permissionerna.
  29. Sedan dess har Cock Robin kommit med två album, producerade på engelska och beledsagade med konsertturnér i Frankrike och omgivande länder.
  30. Den blandar händelser från Ramayana, presentation av den historiska bakgrunden av en trio skuggteaterfigurer, musikalinslag beledsagade av Annette Hanshaws sånger och scener ur animatörens eget liv.
  31. Vid hans fars återupprättelse, beledsagade Bálint honom i rätten, och var också närvarande vid hans tillsättning i den beslutande församlingen i Pressburg (idag Bratislava), huvudstad i Ungern 1572.
  32. Förordnad till hovkansler samma år beledsagade han kronprinsen Karl Johan till mötet i Åbo 1812 och befann sig även vid hans sida under fälttågen i Tyskland, Holstein, och Norge 1813 – 1814.
  33. I den första journalen skildras bland annat mötet med den tyske friherren Daniel von Hogguér som var på resa genom norra Sverige hösten 1828 och som Læstadius beledsagade till samerna på Barturte i Arjeplog.
  34. Han beledsagade Du Bellay på dennes resa till Frankrike under de följande åren, varunder Rabelais i Lyon utgav en ny upplaga av Gargantua och Pantagruel (1542), i vilken han omsorgsfullt strukit alla farliga yttranden, särskilt de som var riktade mot Sorbonne.
  35. von Fersen organiserade tillsammans med Louis Auguste Le Tonnelier de Breteuil kungafamiljens flyktförsök i juni 1791, då han beledsagade de flyende till Bondy, ett par mil från Paris, men sedan tog en annan väg än de för att leda förföljare på villospår.

beledsaga i ordbok från 1870

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Barbro
  Svensk variant av det grekiska namnet Barbara: främling eller icke-grekisk kvinna.
 • Barbara
  Grekiskt namn som betyder främling eller icke-grekisk kvinna.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs beledsaga?

verb
aktiv passiv
grundform att beledsaga att beledsagas
nutid beledsagar beledsagas
dåtid beledsagade beledsagades
supinum har|hade beledsagat har|hade beledsagats
imperativ beledsaga
particip
presens beledsagande
perfekt en beledsagad
ett beledsagat
den|det|de beledsagade
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2