/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bergås

Hur upplevde du uppläsningen av bergås?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

bergås är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är skredorm en synonym till luskung?

Hur används ordet bergås?

  1. Skråns bankar är en långsträckt bergås norr om kvarnen i Lycke.
  2. På öns västra strand, från Orrökobben till Apelkilen, reser sig en lägre bergås.
  3. En arméhelikopter hittade det Schweiz-registrerade planet på en 3.000 meter hög bergås sedan nödsändaren aktiverats.
  4. Kyffhäuser är en bergås i gränsen mellan de tyska förbundsländerna Thüringen och Sachsen-Anhalt.
  5. Det kan även innehålla det fornvästnordiska lani i betydelsen " hög bergås", avseende Gullmarsfjordens branta sydoststrand.
  6. Kyrkbyn ligger på en bergås och kyrkan var uppförd i den norra delen av den långsträckta bebyggelsen.
  7. Efterleden hammarär vanlig och betyder tenig (skogs) backe, bergås Detta stämmer, då det forna Ranhammar låg på en stenig skogsbacke.
  8. Witwatersrand, eller bara The Rand, är en bergås i Sydafrika, på den sydafrikanska platån, i provinserna North West och Gauteng.
  9. Tunneln mynnar ut i en hängbro, upphängd i ena sidan, som leder över en djup ravin till den bergås där museet ligger.
  10. På den stora tomten dominerar en bergås i norra delen och sommarhuset ansluter till denna ås och blir dess naturliga förlängning söderut.
  11. Fyra olika platser undersöktes, och man fastnade för en tomt i Änggården " omgiven av ekar, skydd mot öster av bergås, vettande mot väster och sydväst".
  12. I enlighet med berättelsen om Persikoblomskällan närmar besökarna museet genom att passera först en plantering av persikoträd och sedan en tunnel, som går genom en närliggande bergås.
  13. Här ligger Witwatersrand eller The Rand, en bergås som sträcker sig 300 km i öst – västlig riktning, med en högsta höjd på 1 800 meter över havet, och innehåller världens rikaste guldfält.
  14. Dessutom finns tavlor av honom i Wien, Dresden, Berlin, London, Haag, Köpenhamn samt i Stockholms Nationalmuseum Bondgård, Väg genom ekskog, Väg genom dynerna och Backe med utsikt över en flod och en bergås.
  15. Inom parken finns egentligen två olika höjder, dels Stora Ramberget (87 meter över havet) med området Ättestupan i sin sydvästra del samt Lilla Ramberget (49 meter över havet), som är den bergås som sträcker sig från Rambergsvägens början och norrut, cirka 750 meter.
  16. En bergås med huvudriktning i norr och söder samt innesluten mellan Kaikos bifloder Keteios på östra och Selinos på västra sidan inrymde till en början på sin platå hela stadsområdet, men tjänade sedan i egenskap av överstad (akropolis) som borg, fursteboning och tempelplats, medan den av borgerskapet bebodda stadsdelen utbredde sig på slätten nedanför, mestadels väster om floden Selinos.
  17. Cirka 500 meter sydväst om tjärnen ligger bergåsen Flyberget.
  18. År 1934 invigdes Kvarnbyvallen och hemvärnsgården på bergåsen uppfördes år 1953.
  19. Enerbacken var ett hemman, som låg vid bergåsen mellan Enerbacksgatan och Delbancogatan.
  20. Aston Hill är en mountainbikepark i Wendover Woods som ligger på bergåsen Chiltern Hills.
  21. Namnet (1329 Østrundum) kan i efterleden innehålla ett namn, Rund på bergåsen som ligger mellan ådalen och kyrkan.
  22. Socknen begränsas i norr av den branta bergåsen Ludden med höjden Muskedunder, 102 meter över havet, och i söder av Åsvedens skogstrakter.
  23. Museet har byggts genom att en stor del av bergåsen lyfts bort, byggnaderna konstruerats och jord sedan lagts på igen och planterats med ursprunglig vegetation.
  24. Den breda, tillplattade, av en mängd tvärdalar, kärr och vattendrag söndersplittrade bergåsen höjer sig nordost om Norrköping ur Östersjön, över slättlandet sträcker den sig, med kullar av 15 till 60 meters höjd, västerut, brant stupande mot söder till Bråviken, Östergötlands slättbygd och sjön Glan, men mot norr småningom övergående i de lägre kuperade trakter, som omger Södermanlands insjöar.
  25. Först betecknades därmed det av en mängd illyriska folk bebodda området mellan floderna Arsia (nu Raša i östra delen av halvön Istrien) i väster, Drinus (nu Drina), Boebiska bergen och den från Scardus i söder löpande bergåsen (Turjanska Planina och Grammos, mellan Albanien och Makedonien) i öster, Pannonien i norr, Epirus i söder och Adriatiska havet i sydväst och väster.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Ragna
  Nordisk kortform av feminina namn som börjar på Ragn-: gudamakter.
 • Ragnar
  Nordiskt namn som består av betydelseelementen gudamakter och krigare.
 • Besläktade namn: Reiner, Rauno, Rainer, Ragni

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs bergås?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en bergås bergåsen bergåsar bergåsarna
genitiv en bergås bergåsens bergåsars bergåsarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2