/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till beskäftig

Hur upplevde du uppläsningen av beskäftig?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till beskäftig

beskäftig i sammansättningar

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är skredorm en synonym till luskung?

Hur används ordet beskäftig?

  1. En beskäftig polisassistent leker skarpsinnig detektiv och finner i säkerhetständstickan beviset på en rad personers inblandning i en blodig mordhistoria.
  2. Karna är beskäftig med att rulla samman snörena och vika hop pappret att spara.
  3. Där nere är du en inställsam och beskäftig kökspiga.
  4. Hennes kallelse i livet var hennes maktlöshet och genom den uträttade hon något ingen beskäftig filantrop kunnat göra i den stunden.
  5. Hon hade ärmförkläde trätt över klänningen och beskäftig uppsyn.
  6. Även det visade oss Elisabeth Hedborg lugnt och sakligt och utan all beskäftig indignation.
  7. När han sedan får dåligt samvete skickar han en beskäftig pamflett till den mobbade flickan med råd om hur hon ska sluta vara ett offer.
  8. På samma gång barnsligt beskäftig och totalt talanglös påminner han om Kurt Olsson till kynnet.
  9. En romantisk efterhandskonstruktion av en beskäftig turist som inte läst på ordentligt.
  10. Torin beskrivs som en mycket högdragen, barsk och beskäftig person.
  11. Harald irriterar sig på Marta som han tycker är beskäftig.
  12. USA:s president Barack Obama och hans administration betraktade fredspriset till Obama 2009 som en ” beskäftig ” och oönskad utmärkelse som andades ” underdånigt smicker ”.
  13. – Genom att modigt sätta på sig dumstruten har Svenskt Näringsliv nu klargjort att det inte är fler beskäftiga ekonomer behöver, skriver han.
  14. Men hettan, fukten och de ständiga virvelvindarna mättade med damm och sand väcker inte vår entusiasm och inte heller de dystra böneutropen och imamernas beskäftiga förmaningar.
  15. De manliga rollfigurerna får ett litet välförtjänt lyft och barnen är inte lika beskäftiga som i första säsongen – ett undantag från regeln ” fortsätt inte en romanbaserad tv-serie bortom romanen ”.
  16. Dessutom tillåter det längre serieformatet att även birollerna får chans att utvecklas – inte minst exsvägerskan Monica (Klara Zimmergren) som går från sidekick med beskäftiga kärlekstips till något betydligt mer mänskligt.
  17. Under en " upptäcktsfärd" i det nya området träffar miss Marple den beskäftiga Heather Badcock, som skryter om att hon för många år sedan fick hälsa på Marina Gregg.
  18. För om korruption, vidskepelse förklädd till religion, barnarbete och kvinnoförtryck sorteras bort, allt det där vi reportrar från andra, mera välmående kontinenter brukar intressera oss för, om allt det där sorteras bort, ja, då framträder en nation där de allra flesta är under 30 år, en nation vibrerande av längtan efter värdighet och respekt, en kraft så mycket större och starkare än alla klanledares, imamers, regionala stormakters och utländska biståndsarbetares beskäftiga förmaningar tillsammans.
  19. Detta skulle uttydas " Yet Another Hierarchical, Officious Oracle" (' Ännu ett hierarkiskt, beskäftigt orakel').
  20. Jag försökte beskäftigt men försiktigt avbryta diskussionen och påpeka att han nog behövde mer näring än de där ynkliga flingorna om han skulle orka hela dagen.
  21. Vivi Edström, professor i litteraturvetenskap, skrev 1980 om Lotta: ” en beskäftigt pratig framställning, ägnad för ytliga omdömen och känsloutgjutelser ” där ” huvudpersonens svada bildar grunden, eller snarare den lösa sanden, för skildringen ”.

beskäftig i ordbok från 1870

 • Betydelse: Som har mycket att syssla eller 'visar öfverdrifven ifver vid göromåls uträttande, öfverdrifvet nit att vara till tjenst. Tillhör den skämtsamma stilen.

Historik för beskäftig

 • beskäftig, o. 1650, från (m)lty. bescheftich, till schefte, verksamhet, jämför nyhögtyska geschäft detsamma, till nyhögtyska schaffen och så vidare i betydelse 'vara verksam', varav svenska lånordet skaffa o. etymologiskt identiskt med det inhemska skapa.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Ragna
  Nordisk kortform av feminina namn som börjar på Ragn-: gudamakter.
 • Ragnar
  Nordiskt namn som består av betydelseelementen gudamakter och krigare.
 • Besläktade namn: Reiner, Rauno, Rainer, Ragni

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs beskäftig?

adjektiv
positiv en beskäftig
ett beskäftigt
den|det|de beskäftiga
komparativ en|ett|den|det|de beskäftigare
superlativ är beskäftigast
den|det|de beskäftigaste
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2