Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet binda samman?

 1. - Den nya säkerheten måste söka att binda samman ett bredare Europa med en stark väv bestående av militärt samarbete, framgångrika ekonomier och vitala demokratier.

  - Det är en gammal idé om att binda samman inte bara Gunnilse med Angereds centrum, utan också Kortedala och Bergsjön genom en väg under Storåsberget, över ån på ett ställe som redan är stört av industrin vid Linnarhult och genom en tunnel till Ljusårsvägen / Almanacksvägen.

  - Genom att via färjorna till Danmark binda samman den nya Hallandsleden med i huvudsak helt bilfria cykelleder på den danska sidan skulle man kunna skapa en internationell attraktion, hävdar han.

  De har till uppgift att bedöma effekterna för staden Göteborg, inte hela regionen, och kritiserar Vägverket för att ha tappat bort flera viktiga delsyften med en ny älvförbindelse: Dels möjligheten att binda samman olika delar av Göteborg genom att placera förbindelsen någonstans mellan Tingstadstunneln och Angeredsbron, en sträcka på nästan en mil.

  Det var hans sätt att beskriva ett pågående projekt att binda samman ett antal kommuner i området till en fungerande helhet, genom att koordinera kollektivtrafik, underlätta för gränsgångare, skapa en gemensam identitet av det som ännu är spridda enheter.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Desideria

  Latinskt namn med betydelsen önskad.

  Desirée

  Fransk form av det latinska namnet Desideria: önskad.

  Mest sökta