/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till blandspråk

Hur upplevde du uppläsningen av blandspråk?

eller

blandspråk är sammansatt av

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är fermt en synonym till raskt?

Hur används ordet blandspråk?

  1. Dialekt och blandspråk bidrar såväl till karaktärsskildringen som till den kulturella förankringen och ger upphov till bilder och föreställningar av olika slag hos den svenske läsaren.
  2. Camtho eller isiCamtho är ett sydafrikanskt zulubaserat blandspråk.
  3. Michif avviker från vad som är det vanliga för blandspråk.
  4. Bantu skulle vara ett blandspråk med nigritisk " moder" (substrat) och hamitisk " fader" (superstrat).
  5. Tsotsitaal, eller Flaaitaal, är ett sydafrikanskt afrikaansbaserat blandspråk, mest talat i Gautengprovinsen (Johannesburgområdet).
  6. Griko kallas ett blandspråk som förenar element från antikens grekiska, bysantinsk grekiska och italienska.
  7. Belägg för ett hurritisk-akkadiskt blandspråk har hittats i Nuzi, huvudstaden i Mitanni-provinsen Arrapha.
  8. Den yngre fornsvenskan har traditionellt nedvärderats i jämförelse med klassisk fornsvenska som ett blandspråk i upplösning.
  9. Motståndet mot vad som kunde vara ett " blandspråk" var stort, från både nynorskfolket och bokmålsfolket, speciellt riksmålsrörelsen.
  10. Normalt är blandspråk uppbyggda på ett sådant sätt att grammatiken kommer från moderns språk och ordförrådet från faderns.
  11. Andra grupper blandade sig med hamiterna och bildade blandspråk -Sudanspråken -som varken uppvisar ett utpräglat klass-eller genussystem.
  12. Michif är ett blandspråk som i dag (2007) talas av färre än 1000 personer i gränstrakterna mellan Kanada och USA.
  13. Lingvister har pekat ut de paioniska språken som ett språk besläktat med thrakiska och illyriska eller möjligen ett blandspråk mellan dessa.
  14. Anglo-normandiska är benämningen på det blandspråk som kom att talas av den normandiska överklassen, och som starkt kom att influera medelengelskans utveckling.
  15. En annan form som uppstått på senare år i framförallt London är " mid-Atlantic" som är ett slags blandspråk mellan RP och amerikansk engelska.
  16. Surzjyk (ukrainska/ryska: суржик, uttytt surzjik på ryska ; ursprungligen ' mjöl eller bröd tillverkat av vete och råg', ' rågsikt') är ett blandspråk mellan ukrainska och ryska.
  17. Ett blandspråk är ett språk som är en blandning mellan två språk, och kan exempelvis ha sitt ordförråd från ett språk medan grammatiken kommer från ett annat.
  18. Enligt den modellen borde michif, om det var ett spontant uppkommet blandspråk, ha en algonkinsk grammatik och ett huvudsakligen franskt ordförråd, men så är alltså inte fallet, utan fördelningen följer i stället ordklasser.
  19. Bambaiya hindi är det blandspråk (dialekt av hindi) som talas i den indiska storstaden Bombay, och som är en blandning av hindi, urdu, marathi och engelska med tillsats av lokala ord och idiomatiska uttryck.
  20. Från början avsåg termen lingua franca ett enda pidginspråk (blandspråk), vars ordförråd mest var hämtat från portugisiska och som från högmedeltiden och framåt användes i handel och liknande kontakter mellan araber och européer i medelhavsområdet.
  21. Den är skriven på så kallad law french, ett blandspråk av normandisk franska och engelska, samt lämnar en klar och fullständig översikt av de jordnaturer och jordbesittningsförhållanden, som vid medeltidens slut var kända i engelsk rätt.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs blandspråk?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ ett blandspråk blandspråket blandspråk blandspråken
genitiv ett blandspråks blandspråkets blandspråks blandspråkens
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2