/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till blasfemisk

Hur upplevde du uppläsningen av blasfemisk?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till blasfemisk

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är glamma en synonym till väsnas?

Hur används ordet blasfemisk?

  1. Det är en blasfemisk slogan som korstågets anförare brutalt utnyttjar för egna och krassa syften.
  2. – Det är en blasfemisk provokation från Ryssland, blasfemisk för att den inträffar på en helig dag för kristna, påskdagen.
  3. Pussy Riot sjöng en ” blasfemisk ” och ” förolämpande ” sång i Frälsarkatedralen, enligt domstolen.
  4. Enligt den ryska domstolen sjöng Pussy Riot en ” blasfemisk ” och ” förolämpande ” sång under ett uppträdande i Frälsarkatedralen.
  5. Vissa muslimska grupper i Indien tycker att hans roman ” Satansverserna ” från 1988 är en förolämpning mot Islam, med en ” blasfemisk ” beskrivning av profeten Muhammed.
  6. Den 6 oktober, samma dag som Beaufort Books gav ut romanen, publicerade de brittiska islamisterna Anjem Choudary och Omar Bakri en artikel där romanen beskrevs som " blasfemisk" och där Jones utpekades som " en fiende till islam".
  7. Hans attityd till gudstjänsten är blasfemisk: när han spelar en biskop på karnevalsfesten, liknar han djävulen: " Och jag hämtade hostian [... ] medan jag förklarade det heliga mysteriets innebörd för dem: -Jag äter hans lekamen, som var vanskapt som er.
  8. Texterna är mörka, blasfemiska och handlar om knark och sex.
  9. Alltså raka motsatsen till den blasfemiska logiken som hans verk ibland kritiseras för.
  10. Men anklagelserna och uppgifterna tillbakavisades genast av det ryska inrikesdepartementet som betecknade dem som ” blasfemiska ” (hädiska).
  11. ” Mot den bakgrunden framstår anklagelserna mot poliserna i Smolensk ännu mer blasfemiska och cyniska ”, konstaterades i det ryska uttalandet.
  12. En man har tagit sig in på Cyperns public service tv för att protestera mot vad han kallar för landets ” blasfemiska ” bidrag till Eurovision song contest.
  13. Vissa antika uppfattningar om exempelvis fysikaliska förhållanden gjordes till en del av den kristna trosläran, medan rön som stred mot kristna urkunder blev blasfemiska.
  14. Kyrkoaktivister har vid ett flertal tillfällen protesterat mot olika utställningar som de anser är blasfemiska, vilket i vissa fall lett till att arrangörer har bötfällts och att utställningar tvingats stänga.
  15. Fatwan föranleddes bland annat av Rushdies förmenta blasfemiska brott mot monoteismen samt att han skriver om ” den dolde imamen ” Muhammad al-Mahdi på ett komiskt vis.
  16. Denna blasfemiska nyckelscen i början av berättelsen, vilken får Thérèse att vända sig bort från religionen, härrörde från en verklig händelse och vida känd skandal under 1730-talet.
  17. Personer lagförs för brott mot denna lag i sällsynta fall, t.ex. dömdes en 66-årig man i februari 2016 till 500 euro i böter för att ha visat blasfemiska budskap med udden riktad mot katolicismen på sitt fordon.
  18. Med sin blasfemiska show, innehållande pålade grishuvuden på upp och ned-vända kors, bandmedlemmar indränkta i blod, och med ett avslutande eldslukarnummer av Emperor Magus Caligula, gav sig bandet ut på en kortare USA-turné tillsammans med Chicagobandet Usurper, ” The American Satanic Crusade Tour ”.
  19. Mobilspelet Pokémon Go är blasfemiskt, enligt en indisk advokat.
  20. En person kan anklagas för att ha publicerat eller yttrat något blasfemiskt.
  21. Mörkvänner kallar den Svarte för Mörkrets Herre, eftersom de anser det blasfemiskt att använda det riktiga namnet.
  22. Domaren menade att de drivits av hat och fientlighet mot troende samt att deras framträdande varit blasfemiskt.
  23. Det tyckte inte konservativa krafter var ett dugg roligt, snarare blasfemiskt, vilket i Pakistan är ett brott som straffas med döden.
  24. Wendy Beckett, en amerikansk konstkritiker och katolsk nunna, menade att verket inte var blasfemiskt utan snarare visade hur det moderna samhället ser på Kristus.
  25. Det kan dock tilläggas att man under hednisk tid inte nödvändigtvis såg något blasfemiskt i att framhäva gudarnas svagheter, bara gudarna ändå i slutändan kom att triumfera.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Sune
  Svenskt namn som betyder son.
Besläktade namn: Sonny, Sone

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs blasfemisk?

adjektiv
positiv en blasfemisk
ett blasfemiskt
den|det|de blasfemiska
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2