Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bli skev?

 1. Klimatet i Egypten är väldigt torrt och man behövde inte oroa sig för att dörren skulle bli skev.

  Någon lag är det inte och medierna har försökt kringgå regeln eftersom det anses bli skev valrapportering om ett litet partis företrädare får lika mycket talartid som statsministern.

  Vrakets storlek i kombination med dess gradvisa nedåtlutning innebär att man som dykare måste vara försiktig då ens referensram kan bli skev så att man inte uppfattar hur djupt man är.

  Initiativtagarna på British Library säger i en kommentar till BBC att det offentliga livet i så stor utsträckning flyttat över till nätet att bilden av dagens Storbritannien skulle bli skev om man bara tog hänsyn till det som skrivs i tryckta medier.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Konstantin

  Latinskt namn med betydelsen ståndaktig.

  Conny

  Engelskt smeknamn av det latinska namnet Konstantin: ståndaktig.

  Besläktade namn: Connie, Constance, Konstantia

  Mest sökta