Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till bortskickad

Användarnas bidrag

förpassad
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bortskickad?

 1. Böckerna handlar om den finska flickan Raija, och hur hon blir bortskickad från sitt hem till Finnmarken, för att undkomma svältdöd.

  Den som har sett värmlänningarna och funderat på vad Erik egentligen gör när han blir bortskickad till sin mormor i Segerstad behöver inte fundera längre.

  – Man får ju inte alltid den bästa hjälpen bara för att man blir bortskickad, det är den sista åtgärden man ska ta till för en ung person.

  Han påbörjade sin karriär i Dinamo Zagreb, varifrån han blev bortskickad av tränaren Miroslav Blažević, som sade att om Prosinečki någonsin blir en riktig fotbollsspelare skulle han äta upp sitt diplom.

  Hon blev hur som helst bortskickad och fick fosterfadern Ossur Agesson som resesällskap, och för att blidka henne fick hon samma egendomar som Svens drottning Gunhild hade haft i Vendland, förutom andra egendomar.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Urban

  Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo.

  Mest sökta