Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet borttynande?

 1. Alldeles avgörande för Nulands liv är erfarenheten av hans gamla mormors borttynande och död i ålderdomssvaghet, moderns död i cancer när han var 11 år, broderns död i cancer och en god väns bortgång.

  Även där har det varit turbulent med många nya aktörer och borttynande gamla.

  Det här är också röda Frankrike, där det annars borttynande kommunistpartiet ännu räknas.

  För likaväl som Amerikanska gudar är en historia om de traditionella gudomligheternas borttynande är den en magnifik betraktelse över vad som kommit att ersätta dessa.

  Detta blir särskilt besvärande i romanens andra halva, när moderns långsamma borttynande i cancer kräver stadga och nyanserad långsamhet av det gestaltande språket.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

borttynande är sammansatt av

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Axel

  Nordisk form av det hebreiska namnet Absalon som betyder fadern är välgång eller fridens fader.

  Axelina

  Femininum av det nordiska namnet Axel, som i sin tur kommer av det hebreiska namnet Absalon med betydelsen fadern är välgång eller fridens fader.

  Besläktade namn: Acke, Axelia

  Mest sökta