Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till brist på känsla

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet brist på känsla?

 1. Fast det kan tyckas egendomligt med sådan brist på känsla för något som vi vanliga knegare finner nödvändigt i umgänget med andra människor, hos en person som till professionen har att arbeta med tidsmått.

  Båda beter sig fullständigt asocialt och har geniets brist på känsla för konvenans.

  Många teologer och religionspsykologer menar att dagens samhälle kännetecknas just av en brist på känsla av sammanhang, meningsgivande berättelser, riter och symboler.

  Allegron har fått klä skott för allt som gick fel inom British Leyland under sjuttiotalet, med usel kvalitet, dålig tajming, udda, eller rent ut sagt fula former och en total brist på känsla för vad marknaden efterfrågade.

  Hälsoproblem och bristen på känsla för historia och estetik ödelade i mitten av 1900-talet marknaden – fastän den närliggande tvillingen Mercado de San Miguel fortfarande finns kvar att studera – och en ny i betong med ett stort tak som tillåter stora spännvidder utan pelare, en stolthet för de arkitektoniska teknikerna.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Konstantin

  Latinskt namn med betydelsen ståndaktig.

  Conny

  Engelskt smeknamn av det latinska namnet Konstantin: ståndaktig.

  Besläktade namn: Connie, Constance, Konstantia

  Mest sökta