/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till brist på ljus

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är fial en synonym till tornspets?

Hur används ordet brist på ljus?

  1. Tillverkning av sömnhormon som en effekt av brist på ljus kan variera och dygnsrytmen är olika stark hos olika människor.
  2. I brist på ljus, vad kan man göra för att hålla hoppet uppe?
  3. – Det gör att den kan överleva trots att det kanske är brist på ljus, säger Didrik Vanhoenacker, biolog på Naturhistoriska riksmuseet.
  4. – Jag tror att gener och brist på ljus, har betydelse, säger professor Olle Svensson från Umeå univerisitets sjukhus, som talade i dag.
  5. När man pratar med skolhälsovården är de problem de ser – ökade sömnproblem, nedstämdhet och trötthet – precis de som förknippas med brist på ljus.
  6. Denna depression består i att monoaminerna i hjärnan påverkas av biologiska rytmer, som möjligtvis även påverkas av brist på ljus.
  7. Många dog av undernäring och brist på ljus och värme, så det var i princip som ett dödsstraff, säger André Ivarsson, museipedagog Bohus fästning.
  8. Förskjuten dygnsrytm kan förorsakas av brist på ljus dagtid, exempelvis vintertid i områden långt från ekvatorn eller till följd av blindhet.
  9. Stressforskningsinstitutets studier visar att kvinnor, och framför allt unga kvinnor, är mest i riskzonen för att påverkas negativt av brist på ljus och dåligt ljus.
  10. – Ja, jag är väldigt orolig över bristen på ljus.
  11. Sömn-och stressforskaren Arne Lowden förklarar vad ljus, eller bristen på ljus, gör med våra kroppar.
  12. Ljusterapi anses fungera mot depressioner som har samband med bristen på ljus under den mörka årstiden.
  13. Även om ljusets skiftningar genom årstiderna har varit konsekvent så länge vi har funnits är bristen på ljus ett modernt problem.
  14. Kyrkan hade länge endast två fönster och år 1754 höggs korfönstret och fönstret mitt emot predikstolen upp för att avhjälpa bristen på ljus i kyrkorummet.
  15. Hålighetens existens har varit känd länge, men bristen på ljus i det, och den uppenbara risken med ett vertikalt nedstigande ner i mörkret, fördröjde riktiga utforskningar.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Britta
  Svensk kortform av det keltiska namnet Birgitta: den höga.
 • Birgitta
  Keltiskt namn med betydelsen den höga.
 • Besläktade namn: Riitta, Pirkko, Pirjo, Gittan, Git, Böret, Britten, Britte, Britt, Brigitte, Brigitta, Birte, Birgitte, Bibbi

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2