Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bristande förmåga?

 1. - Polismännen i Göteborg saknar förtroende för Adner och hans bristande förmåga att leda verksamheten, säger de i ett gemensamt uttalande.

  Autism kännetecknas bland annat av bristande förmåga att leva sig in i andra människors tankar och känslor.

  Fysiska skador på grund av bristande förmåga att skydda barnet förekommer också.

  Hatet riktas förstås också mot både oljebolagen och dess vinster från oljan samt den nigerianska centralregeringens bristande förmåga att sprida oljeinkomsterna till de fattiga.

  Den tyngsta orsak jag kan finna till varför man inte gör något åt dessa köer, redan av ekonomiska skäl, är en bristande förmåga till kommunikation mellan den, som betalar ut sjukpenningen (staten) och de som står för vårdkostnaden (landstingen).

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Inget namn

  Mest sökta