Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till bryta sönder

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet bryta sönder?

 1. Det är också allvarligt att socialdemokraterna nu är på väg att bryta sönder skatteuppgörelsen genom att slopa inflationsskyddet i skatteskalan.

  Hon fortsatte med att på olika sätt bryta sönder det redan sönderbrutna - konstens hierarkier och värdeskalor ifrågasattes i ett första steg, och verken åts sedan upp av en mal, eller klipptes sönder.

  - Vi behöver bryta sönder de rigida system vi har.

  En enad front av elever, föräldrar och lärare övertygade politikerna att det var fel att bryta sönder en väl fungerande verksamhet och förslaget lyftes bort.

  Achtung baby höll på att bryta sönder bandet innan man i ett kaotiskt Berlin lyckades slå sönder det gamla U2 och bygga upp en ny orkester.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Allan

  Engelskt namn med keltiskt ursprung, betyder eventuellt den harmoniske.

  Glenn

  Keltiskt namn som betyder trång och enslig dal eller man från dalen.